Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του δήμου Πάτρας λόγω κακοκαιρίας μέχρι και την Τετάρτη

16:45 21/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της στην Πάτρα το βράδυ της Κυριακής (20.11.2022) και οι προβλέψεις του καιρού ότι θα συνεχιστούν τα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές, θέτουν τις υπηρεσίες του δήμου σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, οι υπηρεσίες του δήμου της Πάτρας θα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από αύριο Τρίτη μέχρι και την Τετάρτη, λόγω

των προβλέψεων για την κακοκαιρία ενώ ήδη έχουν κληθεί για να αποκαταστήσουν ζημιές.

Μετά την ισχυρή βροχή που έπληξε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί την Πάτρα, οι εργαζόμενοι του τμήματος Πρασίνου του δήμου έσπευσαν άμεσα για μια πρώτη αποκατάσταση των ζημιών από τα δέντρα που έπεσαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί, στα σημεία, όπου, σύμφωνα με τον δήμο, είναι απαραίτητη η χρήση μηχανημάτων και οχημάτων, όπως τα γερανοφόρα.

Ανεμοστρόβιλος έπληξε τον Πύργο

Πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία και στον Πύργο, με τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την Ηλεία να προκαλεί ζημιές σε επιχειρήσεις, σπίτια, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με τον δήμο Πύργου, εκτός από τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών, υπήρξε παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, για την μεταφορά ηλικιωμένου που ζει μόνος, στο νοσοκομείο, αφού λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης, δεν είχε την παροχή οξυγόνου που χρειαζόταν από το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιεί.

Επίσης, μία οικογένεια μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο, καθώς το σπίτι της υπέστη σοβαρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του δήμου Πάτρας λόγω κακοκαιρίας μέχρι και την Τετάρτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάτρας, Τετάρτη,patras, tetarti