Σεισμός στην Τουρκία: Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ μέσα στα χαλάσματα – Οι διάλογοι με τους εγκλωβισμένους

21:05 14/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα από τις διασώσεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία και πώς απεγκλώβισαν ζωντανούς μέσα από τα χαλάσματα του φονικού σεισμού.

Τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΜΑΚ κόβουν την ανάσα, καθώς βλέπουμε την προσπάθεια που κάνουν να βγάλουν ζωντανούς ανθρώπους από τα ερείπια του σεισμού.

Μέσα από τις επιχειρήσεις τους κατάφεραν και απεγκλωβίσουν ζωντανά πέντε άτομα (τρία εκ των οποίων

παιδιά) και πέντε νεκρούς.

Σε ένα από τα βίντεο της ΕΜΑΚ οι διασώστες έχουν πλησιάσει ένα κορίτσι που έχει καταπλακωθεί από τα χαλάσματα. Ακούγονται να την ρωτούν αν είναι καλά με την ίδια να κάνει σήμα περιμένοντας να τη βγάλουν από εκεί.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/02/emakdiasosi.m4v

Σε ένα άλλο βίντεο λένε σε ένα παιδάκι… «Χαμπίρ ερχόμαστε, μην ανησυχείς». Κόβουν σίδερα, τρυπάνε τοίχους μιλώντας και στο αγοράκι που τους παρακαλάει να το σώσουν.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/02/emak-diasosi-tourkia2.m4v

Στα πλάνα ακόμα δίνουν στη δημοσιότητα στιγμές από τις συσκέψεις τους, πώς θα γίνει η επιχείρηση, αλλά και τα εναλλακτικά σχέδια.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/02/emak-diasosi-tourkia1.m4vhttps://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/02/emak-diasosi-tourkia3.m4v

Φαίνονται οι άνδρες της ΕΜΑΚ να βάζουν υποστυλώματα για να κρατήσουν όρθια τα κομμάτια κτηρίων προκειμένου  να μην κινδυνέψουν σε περίπτωση μετασεισμού.

 

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/02/emak-diasosi-tourkia4.m4vhttps://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/02/emak-diasosi-tourkia5.m4v

Να σημειωθεί η ομάδα της 1ης και της 2ης ΕΜΑΚ επέστρεψε στην Ελλάδα την Κυριακή.

To άρθρο Σεισμός στην Τουρκία: Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ μέσα στα χαλάσματα – Οι διάλογοι με τους εγκλωβισμένους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα