Σφοδρές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους φέρνει η 48ωρη κακοκαιρία - Θα χτυπήσει και την Αττική

23:29 10/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Καταφτάνει το ξημέρωμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου η νέα κακοκαιρία. Τα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα είναι έντονα, θα διαρκέσουν έως και το βράδυ της Δευτέρας (12.02.2024), σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr.

Η νέα κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει για 48 ώρες τη χώρα, φέρνει σφοδρές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους,

όπως προβλέπει, μιλώντας στο newsit.gr, η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου από τα δυτικά της χώρας περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά της Ελλάδας και μετά σε Μακεδονία και Θράκη, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο.

Το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα θα είναι έντονα στις περιοχές του Ιουνίου, στην Ήπειρο, την δυτικά Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο ενώ λιγότερα θα επηρεαστούν τα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική

Ένα ισχυρό πέρασμα της καταιγίδας προβλέπεται στην Αττική από την Κυριακή το βράδυ έως το ξημέρωμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.

Αρχικά θα δούμε κάποιες νεφώσεις και βροχές, αλλά προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αναμένεται να είναι ισχυρές στο λεκανοπέδιο.

Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νότιοι, θα είναι όμως ισχυροί στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ και κατά τόπους και τα 9 μποφόρ την Κυριακή.

Φθινοπωρινές θερμοκρασίες

Δεν αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της κακοκαιρίας. Στα σημεία που θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα η θερμοκρασία.Δηλαδή σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας θα πέσει 2 με 3 βαθμούς ενώ τα 20άρια θα διατηρηθούν σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές

Άστατος ο καιρός της Δευτέρας

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου και την πρόβλεψή της στο newsit.gr ο καιρός της Δευτέρας αναμένεται άστατος σε όλη τη χώρα και μάλιστα το ξημέρωμα φαίνεται ότι θα βρέχει από βορρά προς νότο μέχρι και στα νησιά του Αιγαίου.

Όσο θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα υποχωρούν και μέχρι το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιορίζονται στο ανατολικό Αιγαίο.

Και στο λεκανοπέδιο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα είναι βελτιωμένος μετά την πρωινή καταιγίδα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν, θα πνέουν στα 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση σε όλη την χώρα, αλλά θα διατηρηθεί στους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Καραμίντζας

To άρθρο Σφοδρές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους φέρνει η 48ωρη κακοκαιρία - Θα χτυπήσει και την Αττική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σφοδρές, 48ωρη, Αττική,sfodres, 48ori, attiki