Σιθωνία: Οι ξακουστές παραλίες της Χαλκιδικής

07:01 4/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Σιθωνία, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής στο ενδιάμεσο της Κασσάνδρας και του Αγίου Όρους, είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για διακοπές που έχουν πυρήνα τους την ησυχία, αλλά και την επαφή με τη θάλασσα και την φύση.

Παραλίες, που μοιάζουν σε γαλήνιους εξωτικούς προορισμούς, παραδοσιακοί οικισμοί με γραφικά σπίτια και εκκλησίες, όπως και κατάφυτη βλάστηση με δάση από πεύκα, δημιουργούν ένα τέτοιο σκηνικό ηρεμίας, που θα σε οδηγήσει στην απόλυτη χαλάρωση. Να λοιπόν, γιατί να την επιλέξεις ως προορισμό για τις διακοπές σου…

Φτάνοντας στη Σιθωνία

το πρώτο πράγμα που θα συνειδητοποιήσεις είναι πως όλες οι περιοχές που την συνθέτουν, διαθέτουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, που αξίζει να ξετυλιχτεί σιγά σιγά μπροστά στα μάτια σου.

Ο Νικητής η πρωτεύουσά της, που φέρει στις πλάτες του μια μακραίωνη ιστορία, με τον αρχαίο οικισμό των εφτά και πλέον αιώνων αποτελεί το σήμα κατατεθέν του παραθαλάσσιου αυτού χωριού.

Οργιώδη βλάστηση, μονοπάτια φτιαγμένα από πέτρα και παραλίες με νερά που μοιάζουν παραμυθένια, κάνουν τον Νικήτη ίσως το πιο όμορφο χωριό της Σιθωνίας.

Όταν βρεθείς εκεί μην παραλείψεις να θαυμάσεις την εκκλησία του Αγίου Νικήτα, αλλά και την Βασιλική του Σοφρωνίου, με μια στάση στο λαογραφικό μουσείο να είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Εκτός όμως απ´ την πρωτεύουσα της, η Σιθωνία έχει κι ένα πλήθος άλλων μικρών χωριών που επιδεικνύουν την ομορφιά της, ένα απ´ αυτά είναι κι ο Παρθενώνας.

Χτισμένος σε υψόμετρο μεγαλύτερο των τριακοσίων μέτρων και με μόνιμους κατοίκους που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο ανακηρυγμένα διατηρητέος οικισμός του Παρθενώνα θα σε γοητεύσει με τα αρχοντικά του και τα παραδοσιακά του σοκάκια.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Σιθωνία: Οι ξακουστές παραλίες της Χαλκιδικής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σιθωνία, Χαλκιδικής,sithonia, chalkidikis