Σκληρή επίθεση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη - Τι απαντά ο ίδιος

06:40 31/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Αποφασισμένοι να αποδομήσουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζονται κάποιοι από τους συντρόφους του, καθώς θεωρούν ότι στην πραγματικότητα δεν έχει καμία ιδεολογική και πολιτική αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να υιοθετούν και σενάρια συνωμοσιολογίας καθώς υποστηρίζουν ότι πέρα από ξένο σώμα, μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι και άνθρωπος των Αμερικανών.

Είναι

χαρακτηριστικό ότι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε ομαδικά πυρά από στελέχη που ανήκουν στον σκληρό πύρινα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης, αλλά και από παράγοντες της εκσυγχρονιστικής Αριστεράς όπως ο καθηγητής της Παντείου Δημήτρης Χριστόδουλος.

Αν και στο παρασκήνιο υπάρχουν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία στηρίζουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη δημοσίως έχει τοποθετηθεί μόνο ο Παύλος Πολάκης και ο Πέτρος Παππάς. Ο βουλευτής Χανίων είναι και ο «μέντορας» του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε ανάρτηση του σχολιάζοντας για την συγκέντρωση που έκανε στην Κρήτη ο 5ος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είχε «πολύ μεγάλη επιτυχία με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το πράγμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας».

«Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες»

Από την άλλη ο Νίκος Φίλης, ο οποίος ανήκει στην Ομπρέλα και όπως είναι γνωστό στηρίζει τον Ευκλείδης Τσακαλώτο, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως «δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του Instagram και από Μεσσίες».

«Πρέπει να δούμε τις θέσεις του», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».

«Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε για τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος ενώ ερωτηθείς τι εννοεί με το «φύτεψαν» τον Σ. Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες».

Την ίδια στιγμή με άρθρο του στην Αυγή ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς ανέφερε ειρωνικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο κόμμα. Τόσο ώστε να μη διστάζει να προσφερθεί ολόκληρο σε οποιονδήποτε επιθυμήσει να το πάρει από το χέρι (να αναλάβει την αρχηγία του) σχεδόν υπό μηδαμινές προϋποθέσεις. Αρκούν λίγες υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του που θα υιοθετήσουν μια υποψηφιότητα η οποία μπορεί να κατατεθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή. Ανωριμότητα ορφανού; Όχι βέβαια. Απλώς απέραντη δημοκρατική ευαισθησία».

Αναφερόμενος μάλιστα στον Παύλο Πολάκη, αναρωτήθηκε “πώς συμβιβάζεται η όλη πολιτική παρουσία του σ. Πολάκη με την πλατφόρμα Κασσελάκη;”

«Αυτό σπείραμε αυτό θα θερίσουμε»

Αλλά και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος του think tank που είχε δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Χριστόπουλος, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε : «πιο κενό δε γίνεται με τίποτε. Αυτό σπείραμε, αυτό θα θερίσουμε».

Την ίδια στιγμή ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Θανάσης Καρτερός με άρθρο του στην Αυγή ανέφερε ότι «Ο Τσίπρας δεν έχει δώσει δαχτυλίδι σε κανέναν υποψήφιο». Αρκετοί εξέλαβαν την αναφορά αυτή ως αιχμή στον Στέφανο Κασσελάκη, στελέχη κοντά στον πρώην πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ωστόσο ότι αυτή η έμμεση δήλωση αφορά όλους τους υποψηφίους.

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

Απέναντι σε αυτή την ομοβροντία, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να απαντήσει μέσα από τα social media στην κριτική που του γίνεται για το γεγονός ότι στην συνέντευξη που έδωσε στο Kontra Channel εμφανίστηκε να μην έχει απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν .

Συγκεκριμένα, με βίντεο στο facebook, αναφέρθηκε στα σχόλια για απάντησή του σε ερώτηση του δημοσιογράφου, όπου ο κ. Κασσελάκης είπε «δεν ξέρω, θα επανέλθω». Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε δηκτικά ότι είναι «τραγικό» για έναν πολιτικό να λέει «δεν ξέρω κάτι, θα επανέλθω!» ενώ οι επαγγελματίες πολιτικοί «που ξέρουν τα πάντα, για ποιο λόγο μάς έχουν κάνει μία χώρα όπου έχουμε πανάκριβο ρεύμα, τρένα να συγκρούονται μεταξύ τους, έχουμε την πιο μεγάλη φωτιά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης;»

Καταλήγοντας, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι θα λέει πάντα την αλήθεια στους πολίτες, γιατί αυτοί είναι η δύναμή του, παρά τις προσπάθειες κάποιων να αμαυρώνουν το όνομα ενός ανθρώπου ο οποίος δεν έχει καμία εξάρτηση.

To άρθρο Σκληρή επίθεση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη - Τι απαντά ο ίδιος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα