Σκότωσαν τον Ναβάλνι με μια γροθιά στην καρδιά, μετά από ώρες στο ψύχος, λέει ακτιβιστής

12:41 21/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα βασανιστηρίων και συγκεκριμένα μιας τεχνικής που διδάσκονταν παλαιότερα οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ακριβιστής Vladimir Osechkin στους Times, τα σημάδια στη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι υποδηλώνουν ότι βρισκόταν για ώρες στο πολικό ψύχος πριν τον χτυπήσουν με μια γροθιά στην καρδιά, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Ο Vladimir Osechkin, ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulag.net,

η οποία ενημερώνεται από ένα ευρύ δίκτυο Ρώσων κρατουμένων και αξιωματούχων, υποστήριξε τα περί βασανιστηρίων ύστερα από πληροφορίες που έλαβε από μια πηγή που εργάζεται στην αποικία κράτησης του Αρκτικού Κύκλου όπου πέθανε ο Ναβάλνι, η οποία είδε τους μώλωπες στη σορό που συνάδουν με την τεχνική της «μιας γροθιάς».

Η ομάδα του Ναβάλνι δεν έχει σχολιάσει τους παραπάνω ισχυρισμούς, ενώ και η χήρα του Ναβάλνι, η Γιούλια Ναβάλναγια, έχει δηλώσει ότι πιστεύει ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ.

Μέχρι στιγμής οι αναφορές για μώλωπες στο σώμα του παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, ενώ η σορός του ακόμα δεν έχει παραδοθεί στην οικογένειά του.

Το δικαστήριο της πόλης Salekhard, της πόλης στην οποία υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε η σορός του Ναβάλνι μετά τον θάνατό του, δήλωσε ότι στις 4 Μαρτίου θα εξετάσει το αίτημα της μητέρας του να πάρει τη σορό του γιου της. 

To άρθρο Σκότωσαν τον Ναβάλνι με μια γροθιά στην καρδιά, μετά από ώρες στο ψύχος, λέει ακτιβιστής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα