Σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες σε Αφανό και Κάστρο, στη Λαμία - Πυρόπληκτοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο

22:21 26/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης (26.07.2023), όταν ξέσπασε φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Το βράδυ τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο κάτοικοι παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα.

Δεν έλειψαν οι ζημιές σε σπίτια και αποθήκη, ενώ τέσσερα άτομα, δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες, μετέβησαν για πρώτες βοήθειες στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, που με εντολή του Διοικητή του Ανδρέα Κολοκυθά τέθηκε σε επιφυλακή.

Το πρώτο μήνυμα στο «112» έφτασε στους κατοίκους των συνοικιών του Κάστρου και του Αφανού στις 17:00, σχεδόν δύο ώρες μετά την

εκδήλωση της φωτιάς, και ενώ νωρίτερα η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική προσπαθούσαν με ντουντούκες να απομακρύνουν τον κόσμο.

Ακολούθησε προσπάθεια εκκένωσης των συνοικιών της Νέας Μαγνησίας, της Μεγάλης Βρύσης και της Αγίας Παρασκευής, πάλι με επίγεια μέσα και ηχητικά μηνύματα, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Π.Σ. εστάλη και δεύτερο μήνυμα από το «112» για να εγκαταλείψουν προς Στυλίδα.

Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για αυτό και οι φλόγες κατάφεραν να περάσουν τόσο από την παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Λάρισας όσο και από τον ποταμό Ξηριά που αυτή την εποχή βέβαια δεν έχει νερό.

Ο Δήμος Λαμιέων εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες που επλήγησαν από την πυρκαγιά, που μπορούν να απευθύνονται για φιλοξενία ή άλλη βοήθεια. Αφορά τόσο τους κατοίκους που έπαθαν ζημιά τα σπίτια τους, όσο κι αυτούς που έμειναν χωρίς ρεύμα.

Η ανακοίνωση:

«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνονται καθώς και της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης αυτές τις ώρες, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος της Λαμιέων, πρόκειται να φιλοξενήσει σε ξενοδοχείο όσους λόγω των προαναφερομένων συνθηκών δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο τηλέφωνο 6978777567».

 

To άρθρο Σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες σε Αφανό και Κάστρο, στη Λαμία - Πυρόπληκτοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα