Στο ίδιο έργο θεατές τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Το παρασκήνιο του τετραήμερου συνεδρίου και ο μεγάλος χαμένος, Αλέξης Τσίπρας

06:39 26/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Βαθιά εγκλωβισμένη στα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς μετά από τέσσερις ολόκληρες ημέρες που κράτησε το συνέδριο τα μέλη και τα στελέχη της Κουμουνδούρου βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές.

Δηλαδή, μπροστά σε μικρούς και μεγάλους εμφύλιους, ανάμεσα σε σκληρές αντιπαραθέσεις και γιουχαΐσματα και σε συγκρούσεις που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά

παρά το γεγονός ότι οι σύνεδροι αποφάσισαν – και σωστά – ότι δεν επιθυμούν νέες κάλπες, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη τους στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο μεγάλος χαμένος του συνεδρίου είναι σίγουρα ο Αλέξης Τσίπρας που αν και απών κατάφερε με την παρέμβαση του να καθορίσει τις εξελίξεις. Μόνο που το τέλος δεν τον δικαίωσε, καθώς η πρόταση του για νέες εσωκομματικές εκλογές δεν πέρασε. Αυτό που ενόχλησε πάντως ιδιαίτερα τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι δεν πήγε στο συνέδριο να καταθέσει τις απόψεις του. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως χθες μετά την λήξη των διαδικασιών απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι “όλοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα”.

Στους κερδισμένους της ιστορίας είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Τσίπρας τα στελέχη δηλαδή που κατέθεσαν από κοινού την πρόταση να μην γίνουν εκλογές μαζεύοντας εκατοντάδες υπογραφές. Μία πρόταση που ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέμενε να πάει σε κάλπες.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση που πέρασε αναφέρει: ”Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου. Το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον Πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το Καταστατικό και τη Διακήρυξη μας, για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας.

Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και αποφάσεις του του συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος”.

Όσοι συμφώνησαν με αυτή την θέση δεν ήθελαν την συγκεκριμένη στιγμή να στηθούν κάλπες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του τις ευρωεκλογές, ενώ όπως διευκρίνιζαν, παράλληλα, κανείς δεν αμφισβητεί τον Στέφανο Κασσελάκη.

Έκαναν άρνηση

Και ενώ όλοι πίστευαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη οι συνεργάτες του υποστήριζαν στους δημοσιογράφους ότι δεν έγιναν εκλογές και ότι δεν υπάρχει απόφαση!

Ο σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο ή αλλιώς τύφλα να έχει ο Ιονέσκο. Προφανώς αυτή η ιστορία έγινε γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσανεξία στα κομματικά όργανα και, με δεδομένο ότι η απόφαση μιλά για την ανασυγκρότηση του Εκτελεστικού Γραφείου με τακτική λειτουργία, οι άνθρωποι του προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την απόφαση, προκειμένου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί υπόλογος εάν δεν τα συγκαλέσει. Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο υπάρχει και αναφορά στο θέμα των ευρωεκλογών, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει λευκή επιταγή μέχρι και τις εθνικές εκλογές.

Οι ίδιοι άνθρωποι επέμεναν ακόμα ότι η Όλγα Γεροβασίλη είχε αποσύρει την υποψηφιότητα της, ενώ κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από την ίδια.

Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καταγράφηκε στο τελικό κείμενο του συνεδρίου στο άρθρο 15.

Εν τω μεταξύ μέσα από τις διαδικασίες του συνεδρίου προέκυψε πλέον η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση. Η Όλγα Γεροβασίλη, με την στάση που κράτησε σε όλη την διαδικασία, απέδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι και ότι έχει αποφασίσει να βρεθεί απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας όπως είπε κατά γράμμα το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίπλα της βρίσκονται ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Αθηνά Λινού, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας αλλά και πολλά «μεσαία» στελέχη του κόμματος.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής αναμένεται να συμπορευθεί πλέον συντεταγμένα με τα στελέχη που βρίσκονται απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ θα επιχειρήσει να συσπειρώσει γύρω της όλη την ομάδα Τσίπρα.

Με τον Στέφανο Κασσελάκη συντάχθηκαν ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Έλενα Ακρίτα, ο Πέτρος Παππάς και φυσικά η Θεοδώρας Τζάγκρη και Δώρα Αυγέρη.

Ο Παύλος Πολάκης κράτησε ουδέτερη στάση λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να στηθούν κάλπες, ενώ θα πρέπει να αποσυρθεί και η Όλγα Γεροβασίλη από την διεκδίκηση της ηγεσίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάντως κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από την όλη διαδικασία καθώς πολλές φορές αποθεώθηκε από το σώμα του συνεδρίου, γεγονός που σημαίνει ότι έχει αποκτήσει σοβαρά ερείσματα στα μέλη του κόμματος. Αξιοποιώντας ακόμα το επικοινωνιακό του ταλέντο μίλησε και χαιρέτησε εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η συνολική παρουσία στις διαδικασίες κρίθηκε θετική.

 

To άρθρο Στο ίδιο έργο θεατές τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Το παρασκήνιο του τετραήμερου συνεδρίου και ο μεγάλος χαμένος, Αλέξης Τσίπρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ –, Αλέξης Τσίπρας,syriza –, alexis tsipras