Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Συγκλονιστικές εικόνες του Reuters από το σημείο της τραγωδίας

03:35 1/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Μαύρη μέρα ξημερώνει μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στη Λάρισα. Δυο τρένα, ένα επιβατικό κι ένα εμπορικό, συγκρούστηκαν στα Τέμπη με τον (μέχρι στιγμής) απολογισμό να είναι 16 νεκροί και 85 τραυματίες.

Οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος είναι δύσκολο να περιγραφούν. Κρανίου τόπος. Βαγόνια που έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα από τη σφοδρή σύγκρουση τω δυο τρένων στην περιοχή Ευαγγελισμός, στα Τέμπη. Το δυστύχημα στη Λάρισα

έγινε περίπου στις 23:00 το βράδυ.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως τα δυο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά.

Οι εικόνες του πρακτορείου Reuters αποτυπώνουν σοκαριστικά το μέγεθος της καταστροφής και της τραγωδίας.

Βαγόνια εκτροχιασμένα, πολτοποιημένα, ασθενοφόρα και συνεργεία της ΕΜΑΚ να αναζητούν εγκλωβισμένους.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοράστος, χαρακτήρισε τα βαγόνια πολτοποιημένα από τη σύγκρουση. Δεν υπάρχουν τα βαγόνια 1 και 2, είπε σε δηλώσεις του. Κάποια διαλύθηκαν τελείως από τη σύγκρουση, οι λαμαρίνες έχουν λιώσει. Οι ρόδες εκτινάχθηκαν στο σημείο. Βαγόνια το ένα πάνω στο άλλο και οι έρευνες για ανθρώπους που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί, είναι αγωνιώδεις.

«Ήταν δέκα εφιαλτικά δευτερόλεπτα μέσα στις φωτιές»

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τον τρόμο, συγκλονίζουν.

«Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε «που είναι αυτός ο υπεύθυνος;« και σε ένα λεπτό μπαμ», είπε ο ένας επιβάτης στην ΕΡΤ.

«Υπήρχε φωτιά δίπλα μας. Βρήκαμε μία τρύπα και από εκεί καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας άλλος επιβάτης στην κάμερα της ΕΡΤ. «Το βαγόνι άρχισε να στριφογυρίζει και μετά κατέληξε πλάγια και βγήκαμε», εξήγησε.

 

«Ήταν 10 δευτερόλεπτα εφιαλτικά, μέσα στις φωτιές. Στο βαγόνι υπήρχε πανικός, δεν μπορούσες να δεις γύρω σου από τον καπνό».

To άρθρο Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Συγκλονιστικές εικόνες του Reuters από το σημείο της τραγωδίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα