Συναγερμός στη Λάρισα για την κακοκαιρία Daniel! Εκκενώνεται η Αλεξανδρινή - Κίνδυνος υπερχείλισης του Πηνειού

21:17 7/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Το 112 ήχησε στη Λάρισα, προειδοποιώντας για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τη Φαρκαδόνα. 

 

«Έσπασε το φράγμα στην Πηνειάδα. Η στάθμη του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα», δήλωσε λίγο μετά τις 22.30 ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας, Βασίλης Κοσμάς. Είπε ακόμα ότι ανοίγουν σχολεία για να μείνει ο κόσμος το βράδυ και πρόσθεσε ότι το νερό έρχεται συνεχώς προς

τα πάνω. «Η νύχτα θα είναι εφιαλτική στην Φαρκαδόνα», είπε χαρακτηριστικά. «Σήμερα έχω μπει 10 φορές σε 3 μέτρα νερό με την βάρκα για να βγάλω κόσμο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ευτυχώς το Κέντρο Υγείας έχει ρεύμα και επίσης ο κόσμος έχει μεταφερθεί στα πιο ψηλά σημεία του χωριού».

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

#Φαρκαδόνα #Λάρισα

Προειδοποιητικό μήνυμα για εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki @hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) September 7, 2023

Με ανακοίνωση του ο δήμος Λαρισαίων κάλεσε τους πολίτες -λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους- να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Ειδικότερα, κλήθηκαν να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης #Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου #Λαρισαίων απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) September 7, 2023

Ακολούθησε νέο μήνυμα στις 22.57 για εκκένωση της Αλεξανδρινής Αγιάς προς Στόμιο. 

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στην #Αλεξανδρινή #Αγιάς απομακρυνθείτε προς το #Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού #Πηνειού

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) September 7, 2023

To άρθρο Συναγερμός στη Λάρισα για την κακοκαιρία Daniel! Εκκενώνεται η Αλεξανδρινή - Κίνδυνος υπερχείλισης του Πηνειού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα