Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωεκλογές τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» για Κασσελάκη το επόμενο διάστημα

08:14 3/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο (6/1/24) το μεσημέρι – έχοντας κάνει μία τελευταία στάση στο Φανάρι – όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο- έτοιμος για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης έχει μπροστά του δύο μεγάλα στοιχήματα. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 23-25 Φεβρουαρίου2023

και τις Ευρωεκλογές του καλοκαιριού. 

Στις 13-14 Ιανουαρίου 2023 θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή όπου αναμένεται να εγκριθούν τα συνεδριακά κείμενα τα  οποία επεξεργάζεται ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί σε αυτή την κορυφαία κομματική διαδικασία οι σύνεδροι που θα εκλεγούν από τις αρχή μέσω των νέων Οργανώσεων Μελών να εκφράζουν τις δικές του απόψεις. 

Προφανώς η εκλογή στελεχών που βρίσκονται κοντά τις δικές του απόψεις δεν είναι κάτι δύσκολο από την στιγμή που πλέον δεν υπάρχουν οι τάσεις οι οποίες καθόριζαν τους συσχετισμούς μέσα στο κόμμα. 

Φυσικά υπάρχουν στελέχη όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος οι οποίοι θέλουν να καταγραφούν ως τα στελέχη που δεν δίνουν λευκή επιταγή στον νέο πρόεδρο. Οι συγκεκριμένοι έχουν εκφράσει άλλωστε αρκετές φορές τις αντιρρήσεις τους χωρίς ωστόσο να μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς δεν έχουν δική τους ομάδα. 

Φυσικά για να διεξαχθεί το συνέδριο σε ένα κλίμα ενότητας χωρίς γκρίνιες και αντιπαραθέσεις, θα πρέπει να σταματήσει η δημοσκοπική κατηφόρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα θα πρέπει να έχουν εξορθολογιστεί τα οικονομικά του κόμματος τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το 17% θα πάρει από την κρατική επιχορήγηση με το ζόρι 2 εκατομμύρια.

Οι πληροφορίες λένε ακόμα ότι η χρηματοδότηση ανέρχεται μέχρι το καλοκαίρι του 2027 περίπου στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και τα έξοδα του κομματικών μέσων για αυτό το διάστημα υπολογίζονται στα 3,6 εκατομμύρια.

Όπως αποκάλυψε άλλωστε το newsit.gr ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να δώσει από τα δικά του χρήματα προκειμένου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να πάρουν τον μισθό τους και το δώρο των Χριστουγέννων. 

Πάντως σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην εξυγίανση  των ΜΜΕ του κόμματος με την λογική ότι όταν δεν «μπορείς να δίνεις περισσότερα από όσα έχεις». 

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης  έχει αξιολογήσει τους συνεργάτες του προκειμένου να τους αξιοποιήσει καλύτερα το επόμενο διάστημα. 

Οι ευρωεκλογές πάντως θα είναι το μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκεί θα φανεί τόσο η δουλειά που έχει γίνει στο κόμμα αλλά και στην κοινωνία. Προφανώς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί καταρχήν ο ίδιος ο πρόεδρος αν και οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα δεν υπάρχει περίπτωση  αμφισβήτησης του.

To άρθρο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωεκλογές τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» για Κασσελάκη το επόμενο διάστημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα