Συνελήφθη στο Βελιγράδι ο Σέρβος υπεύθυνος για τις συγκρούσεις στο Κόσοβο, Μίλαν Ραντόιτσιτς

16:47 3/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ο υπεύθυνος για τις ένοπλες συγκρούσεις στο βόρειο Κόσοβο, στις 24 Σεπτεμβρίου, Μίλαν Ραντόιτσιτς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αφού πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα του Μίλαν Ραντόιτσιτς, ο Ανώτατος Γενικός Εισαγγελέας Βελιγραδίου διέταξε την προσαγωγή του Σέρβου υπεύθυνου για τις συγκρούσεις στο Κόσοβο.

Μάλιστα το δικαστήριο της Σερβίας αποφάσισε την προφυλάκισή του για διάστημα 48 ωρών.

Στις 29 Σεπτεμβρίου,

ο Μίλαν Ραντόιτσιτς ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση και την επίθεση κατά της αστυνομίας στο χωριό Μπάνισκο, στο βόρειο Κόσοβο.

Την ίδια μέρα παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της «Σερβικής Λίστας», του μεγαλύτερου κόμματος των Σέρβων του Κοσόβου, που έχει την υποστήριξη του Βελιγραδίου.

Footage captured by a drone shows that Belgrade-backed criminal Milan Radoicic, was hiding in the Banjska Monastery after the terrorist attack against the Kosovo Police.

It was reported last night that he was wounded during the fights. pic.twitter.com/lFjA7vZxit

— kos_data (@kos_data) September 26, 2023

 

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Τζελάλ Σβέτσλα δήλωσε χθες ότι η Πρίστινα θα ζητήσει την έκδοση του Ραντόιτσιτς και άλλων Σέρβων που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά της αστυνομίας και διέφυγαν στην Σερβία.

To άρθρο Συνελήφθη στο Βελιγράδι ο Σέρβος υπεύθυνος για τις συγκρούσεις στο Κόσοβο, Μίλαν Ραντόιτσιτς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνελήφθη, Βελιγράδι, Σέρβος, Κόσοβο Μίλαν Ραντόιτσιτς,synelifthi, veligradi, servos, kosovo milan rantoitsits