Στο φουλ οι προετοιμασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Σπέτσες - Κερδίζει έδαφος η πρόταση για αλλαγή ευρωομάδας

06:51 18/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Σκοπιμότητα βλέπουν πίσω από την κίνηση του Στέλιου Κούλογλου να εγείρει θέμα Τσίπρα – Κασσελάκη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε  παράγοντες της Κουμουνδούρου, το γεγονός ότι ο ιστότοπος που συνδέεται με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι με εντολή Στέφανου Κασσελάκη κατέβηκαν από τα γραφεία οι αφίσες του πρώην προέδρου

του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε εσκεμμένα προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα ανάμεσα στις δυο πλευρές.

«Δυστυχώς, ο πρώην πρωθυπουργός είναι τόσο σεμνός που μόνο μία αφίσα έχουμε στο κτήριο. Ίσως αυτό το άρθρο είναι μία καλή αφορμή να βάλουμε περισσότερες. Και θα δώσω τέτοια οδηγία άμεσα διότι όλοι μας, και προσωπικά, είμαστε υπερήφανοι για τον Αλέξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του και προσδίδοντας πρόθεση  στον Στέλιο Κούλογλου ανέφερε ότι αυτό έγινε «εκτελώντας την εντολή Μαξίμου “σκοτώστε τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνουμε με το βολικό ΠΑΣΟΚ”» .

Η αλήθεια είναι ότι η μοναδική αφίσα του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται δίπλα στο τηλεφωνικό κέντρο του κτηρίου  παραμένει στην θέση της και πολύ δύσκολα θα φύγει από εκεί.

Ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι: «Το Μαξίμου δεν χρειάζεται το TVXS για να καταστρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Που αυτοκαταστρέφεται με τον Κασσελάκη. Κάθε μέρα. Αν δεν υπήρχε Κασσελάκης ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον ανακαλύψει».

Χθες (17.01.2024) πάντως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενόψει της συνεδρίασης των Σπετσών επιχείρησαν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα ρίχνοντας το βάρος τους στην οικονομία.

Με αφορμή τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και την ακρίβεια στην αγορά τόνιζαν πως «η κυβερνητική πολιτική συνοψίζεται στο δόγμα “ο θάνατος του εμποράκου αλλά και του καταναλωτή” προς όφελος μεμονωμένων ισχυρών συμφερόντων που κερδοσκοπούν συστηματικά».

Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες  για το τριήμερο των Σπετσών. Από την συνεδρίαση της ΚΟ υπάρχει περίπτωση να λείπει η Όλγα Γεροβασίλη για προσωπικούς λόγους και η Έλενα Ακρίτα. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος θα λείπει στο εξωτερικό θα πάει στο νησί το Σάββατο. Η βουλευτής  Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, η οποία αρχικά είχε πει ότι την πειράζει η θάλασσα φαίνεται ότι θα πάρει δραμαμίνες και θα βρεθεί στο νησί. Από την Αμερική για να πάρει μέρος στην εσωκομματική διαδικασία έρχεται και ο βουλευτής Επικρατείας Όθωνας Ηλιόπουλος.

Η πρόταση για αλλαγή ευρωομάδας 

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση που κατέθεσαν ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιάννης  Ραγκούσης και με την οποία ζητούν να αλλάξει  ευρωομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και να ενταχθεί στους σοσιαλιστές,  αυτή φαίνεται να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς.

Οι ΠΑΣΟΚογενείς ο ένας μετά τον άλλο, εμφανίζονται  να συστρατεύονται πίσω από αυτή την άποψη, καθώς θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει προοπτική να ξανακυβερνήσει, θα πρέπει να ανήκει στην δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της ευρωβουλής.

Με χθεσινή τους ανακοίνωση τα στελέχη αυτά επικαλούνται μάλιστα την δήλωση της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών, Γκαρθία-Πέρεθ η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι προέχει «ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει πού βρίσκεται και πού θέλει να ανήκει», διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο ότι πέρασε το βέτο που είχε βάλει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στους σοσιαλιστές.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι «ταυτόχρονα, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι σήμερα το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, τοποθετούν το κόμμα στην Κεντροαριστερά και αν αθροίσουμε και όσους το τοποθετούν στο Κέντρο, φτάνουν μαζί το 72%.

Στην ίδια έρευνα, οι ψηφοφόροι μας, υποστηρίζουν τις πάγιες ταυτοτικές θέσεις του κόμματος γεγονός που δείχνει πως η τοποθέτησή μας στην Κεντροαριστερά, δεν συνεπάγεται αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αλλά ευθυγράμμιση με την εκλογική του βάση και την εκλογική του προσδοκία. Πρόκειται για θετικές εξελίξεις. Είναι στο χέρι μας πλέον να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ισχυρός και πλειοψηφικός απέναντι στη ΝΔ».

To άρθρο Στο φουλ οι προετοιμασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Σπέτσες - Κερδίζει έδαφος η πρόταση για αλλαγή ευρωομάδας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα