Τέσσερα τα παιδιά από παρένθετες μητέρες του κυκλώματος εμπορίας βρεφών - Γεννήθηκαν δίδυμα στο Νοσοκομείο Χανίων

14:50 14/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Τέσσερα είναι πλέον τα μωράκια που φιλοξενούνται στην μονάδα νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων από παρένθετες μητέρες, που φέρονταν να είχαν σχέση με το μεγάλο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών που εξάρθρωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr  περίπου στις 13:00 σήμερα (14.8.2023) το μεσημέρι μια ακόμα παρένθετη μητέρα, που φέρεται να είχε σχέση με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά, έφερε στον κόσμο δίδυμα παιδάκια.

Τα νεογέννητα δίδυμα θα παραμείνουν

στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων μέχρι να πραγματοποιηθεί η εξέταση DNA. Η παρένθετη μητέρα είναι γεωργιανής καταγωγής και φέρεται να συνεργάζονταν με την κλινική εξωσωματικής του κυκλώματος εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών..

Στη φυλακή 4 από τους κατηγορούμενους

Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (λίγο μετά τις 03:00, ολοκληρώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων η διαδικασία των απολογιών των συνολικά οκτώ προσώπων τα οποία συνελήφθησαν και σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑ,Σ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών στα Χανιά, αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Από τα οκτώ άτομα, τα τέσσερα κρίθηκαν προφυλακιστέα. Πρόκειται για ένα γιατρό, ιδιοκτήτη μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μια εμβρυολόγο της μονάδας, τη γραμματέα της δομής, καθώς και μια Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

To άρθρο Τέσσερα τα παιδιά από παρένθετες μητέρες του κυκλώματος εμπορίας βρεφών - Γεννήθηκαν δίδυμα στο Νοσοκομείο Χανίων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα