Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη των 9 κατηγορουμένων για την ομοφοβική επίθεση

14:41 22/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Και δεύτερη αναβολή πήρε η δίκη των εννιά κατηγορουμένων που παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το βράδυ της 9ης Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η δίκη που επρόκειτο να αρχίσει την Παρασκευή 22 Μαρτίου, για την ομοφοβική επίθεση αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου, λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης.

Αναβολή για την ίδια ημερομηνία έλαβε και η δίκη για την επίσης ομοφοβική

επίθεση δύο ημέρες αργότερα, στις 11 Μαρτίου, μετά το επεισόδιο στην πλατεία Αριστοτέλους από έναν 32χρονο, κατά του ίδιου θύματος.

Στο δικαστήριο προσήλθε την Παρασκευή για να καταθέσει το ένα από τα δύο φερόμενα θύματα της ομοφοβικής επίθεσης που σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης κατά δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία και για ένα ακόμη άτομο, το οποίο κατήγγειλε ότι του επιτέθηκε φραστικά, λίγες ημέρες μετά, στη νέα παραλία.

Πρόκειται για εννέα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και μετά τη σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/03/non_binary2_Lampidis.jpg.mp4https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/03/non_binary3_Lampidis.jpg.mp4https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/03/non_binary6_Lampidis.jpg.mp4

Δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, ο κ. Βασίλης Κολοκοτρώνης.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη των 9 κατηγορουμένων για την ομοφοβική επίθεση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Αναβλήθηκε,thessaloniki, anavlithike