Θεσσαλονίκη: Εικόνες από την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας – Το πρώτο τους μήνυμα

11:25 2/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, μετά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Αθήνα. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας θα παραστούν σε διάσκεψη οικονομικού περιεχομένου στον χώρο πολιτισμού Labattoir.

Αμέσως θα επισκεφθούν το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα μεταβούν στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

για την εκδήλωση “Entrepreneurial University project”.

Λίγο μετά τις 10:00, το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε τον χώρο πολιτισμού Labattoir. Το καλωσόρισμα έκαναν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Υφυπουργός Μακεδονιας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το βασιλικό ζεύγος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον χώρο του πολιτισμού τόνισε την υπερηφάνεια που έχει η Ελλάδα για τον αγροτικό της κλάδο ενώ οι δύο χώρες έχουν από κοινού το πάθος τους για τα αγροτικά προϊόντα και θέλουν το ίδιο, ένα λαμπρό μέλλον για τον αγροτικό κλάδο.

Επισήμαναν παράλληλα την κρίση που περνά ο αγροτικός κόσμος τόσο της Ολλανδίας όσο και της Ελλάδας λόγω της κλιματικής κρίσης ο οποίος έχει φτάσει στα όρια του. «Το ξεχωριστό αυτής της διάσκεψης είναι οι από κοινού λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών και είμαστε χαρούμενοι που η Ελλάδα επέλεξε την Ολλανδία σε αυτό το ταξίδι για το μέλλον.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να μάθει η Ολλανδία από την Ελλάδα. Η χώρα μας επίσης έχει πολλά να προσφέρει στην Ελλάδα στον αγροτικό τομέα όπως να χρησιμοποιούνται drones και να λαμβάνουν δεδομένα δορυφόρων ώστε να ελέγχουν τα χωράφια τους», είπε χαρακτηριστικά ο βασιλιάς της Ολλανδίας. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr…

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Εικόνες από την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας – Το πρώτο τους μήνυμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα