Θρίλερ με Ερντογάν – Νέα αναβολή στα εγκαίνια του Ακούγιου – Όλα τα σενάρια για την υγεία του

13:46 27/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Θρίλερ στην Τουρκία με την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση για ολιγόωρη αναβολή των εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου. Η διαδικτυακή παρουσία του προέδρου της Τουρκίας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 13.30, αναβλήθηκε για τις 4 το απόγευμα.

Αντιμέτωπος με ιογενή γαστρεντερίτιδα είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν, όπως ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε μια προσπάθεια να διαλύσει τις φήμες που κυκλοφορούν τα σενάρια για την υγεία του πρόεδρου. Πολύ κακό timing, αν σκεφτεί κανείς ότι σε 17 μέρες στην Τουρκία θα

διεξαχθούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των δημοσιογράφων της Τουρκίας, αφού κατέρρευσε ενώ έδινε live συνέντευξη. Μετά το συμβάν ακυρώθηκαν όλες οι δημόσιες εμφανίσεις του, γεγονός που έχει πυροδοτήσει πολλά σενάρια σχετικά με το τι έπαθε τελικά.

Τα ΜΜΕ στην Τουρκία φαίνεται να έχουν «μοιραστεί» σχετικά με το πώς είναι η κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κάποια κάνουν λόγο ακόμα και για έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σε μία προσπάθεια να διαλύσει τις φήμες που διαδόθηκαν στα social media, μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης των δημόσιων εμφανίσεων του προέδρου της Τουρκίας, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαρετίν Αλτούν, απαντώντας στις φήμες ότι ο τούρκος πρόεδρος υπέστη έμφραγμα, έγραψε στο Twitter: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του προέδρου @RTErdogan».

Σημειώνεται ότι ο 69χρονος τούρκος πρόεδρος θα εμφανισθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στα εγκαίνια του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας, του σταθμού του Άκουγιου, σε μία προσπάθεια να διαψεύσει τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του. Η τελετή των εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου, που κατασκευάσθηκε από τον ρωσικό κολοσσό Rosatom, επρόκειτο να είναι σημαντική για την εικόνα του τούρκου προέδρου εκδήλωση, για την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεδίωξε την παρουσία και του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που επίσης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Ιογενής γαστρεντερίτιδα»

Το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης: ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να δώσει μακρά συνέντευξη σε δύο τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, λιγότερο από 20 ημέρες πριν από τις εκλογές και αφού έκανε τρεις δημόσιες εμφανίσεις σε ισάριθμες πόλεις μέσα στην ίδια ημέρα. Η εκπομπή καθυστέρησε χωρίς εξηγήσεις για μιάμιση ώρα και διακόπηκε αιφνιδιαστικά στο δέκατο λεπτό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ένιωσε μια έντονη αδιαθεσία, σε σημείο που διέκοψαν την live μετάδοση και ενώ κάποιος ακούστηκε να φωνάζει: «Ω, Θεέ μου». 

«Ο, γουάου», ακούστηκε μία άγνωστη φωνή πίσω από την κάμερα πριν διακοπεί η μετάδοση, ενώ ο δημοσιογράφος που διατύπωνε την ερώτησή του σηκωνόταν από την θέση του.

Κάτωχρος, ο Ερντογάν εμφανίσθηκε στην οθόνη ένα τέταρτο αργότερα περικόπτοντας την συνέντευξη και εξηγώντας ότι έχει «κολλήσει ιογενή γαστρεντερίτιδα». Η συνέντευξη του προέδρου της Τουρκίας έληξε εντός ολίγων λεπτών, καθώς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.

Δείτε βίντεο:

Erdoğan’ın canlı yayınında apar topar reklama gidildi…

— Odatv (@odatv) April 25, 2023

Σε tweet, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη (27.04.2023) ότι «ξεκουράζεται στο σπίτι κατόπιν συμβουλής των γιατρών», ακυρώνοντας τρεις επισκέψεις στην κεντρική Ανατολία.

Yoğun mesaim sebebiyle yayın esnasında geçirdiğim küçük rahatsızlıktan ötürü geçmiş olsun dileklerini ileten, dualarını eksik etmeyen necip milletimin her bir ferdine, her bir kardeşime çok çok teşekkür ediyorum.…

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) April 26, 2023

«Δεν υπάρχει ανησυχία»

«Δεν υπάρχει ανησυχία, είναι καλά. Πιστεύω ότι θα επαναλάβει το πρόγραμμά του από αύριο», δήλωσε η υπουργός Οικογένειας Ντέρια Γιανίκ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ωστόσο, το επεισόδιο έρχεται σε μία κακή στιγμή για τον τούρκο πρόεδρο: στην εξουσία από το 2003, ο Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπος με την ενωμένη αντιπολίτευση που κερδίζει έδαφος και προηγείται σε πολλές δημοσκοπήσεις.

Ο βασικός του αντίπαλος, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής της συμμαχίας έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, δέχθηκε και την υποστήριξη του φιλοκουρδικού HDP, που, συγκεντρώνοντας περί το 10% των ψήφων, θεωρείται ο ρυθμιστής των εκλογών.

Η κατάσταση της υγείας του τούρκου ηγέτη, για τον οποίο κανένα ιατρικό ανακοινωθέν δεν έχει δημοσιευθεί, τροφοδοτεί τις φήμες έπειτα από μία πρώτη εγχείρηση στο παχύ έντερο το 2011 και μία δεύτερη τον επόμενο χρόνο. Τότε, ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν είχε διαψεύσει δημοσίως ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και είχε εξηγήσει ότι εγχειρίσθηκε για την αφαίρεση πολυπόδων.

«Διχασμός» στα τουρκικά ΜΜΕ

Μερίδα των ΜΜΕ εμμένουν στα όσα αναφέρει η τουρκική προεδρία, υποστηρίζοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν απλά ταλαιπωρείται από ένα κρυολόγημα. Ο δημοσιογράφος Μελίκ Γιγιτέλ μιλώντας στο Haber Global τόνισε ότι «μίλησε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας ο Φαχρετίν Αλτούν, καθώς υπήρξαν πληροφορίες πως (ο πρόεδρος) έπαθε ένα βαρύ έμφραγμα και πως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Αυτές οι ψευδείς ειδήσεις άρχισαν να κυκλοφορούν από χθες».

Την ίδια ώρα, άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για πανικό αφού την ώρα του συμβάντος στο προεδρικό μέγαρο ακούστηκε να φωνάζουν: «Ω, Θέε μου!». Συγκεκριμένα,ο παρουσιαστής της Sozcu TV, Φατίχ Πορτακάλ αναρωτήθηκε: «Είναι μόνο ένα κρυολόγημα; Καθώς εκεί στη συνέντευξη υπάρχει κάποια δράση. Συμβαίνει κάτι και δεν το βλέπουμε. Όταν ακούς το ‘ω Θεέ μου’ εκφράζεται όταν συμβαίνει κάτι, το βλέπεις και το λες. Όταν υπάρχει πανικός. Σε διαφορετική περίπτωση όταν κάθεται κάποιος δεν καταλαβαίνεις πως κρυολόγησε ή δεν λες ‘ω Θεέ μου’. Εκεί συμβαίνει κάτι, υπάρχει ένα γεγονός και για αυτό λένε ‘ω Θεέ μου’. Έρχονται σε μας διάφορες πληροφορίες αλλά δεν μπορούμε να τις πούμε. Όμως γνωρίζουμε τις ενοχλήσεις του Ερντογάν. Υπήρχαν φήμες πως είναι επιληπτικός, όπως και ότι είχε χειρουργηθεί στο έντερο».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Θρίλερ με Ερντογάν – Νέα αναβολή στα εγκαίνια του Ακούγιου – Όλα τα σενάρια για την υγεία του  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα