Τι δείχνει η τελευταία φωτογραφία που τράβηξε ο αγνοούμενος Ιταλός τουρίστας στη Σητεία

12:46 17/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Η εξαφάνιση του 63χρονου στη Σητεία έχει κινητοποιήσει τις αρχές, που ψάχνουν για ένα σημάδι ζωής. Σβήνουν οι ελπίδες με το πέρασμα των ημερών…

Κορυφώνεται όσο περνούν οι ώρες η αγωνία για την τύχη του Ιταλού τουρίστα, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (15-07-2023) στην Σητεία, ενώ βρισκόταν στο φαράγγι των Χοχλακιών.

Από το πρωί ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες της Αστυνομίας

και της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς, ωστόσο, μέχρι τώρα κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Οι έρευνες διεξάγονται σήμερα με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ από αέρος και με επίγειες δυνάμεις, όπως είπε στην ΕΡΤ ο επικεφαλής των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Σητείας, Γιάννης Δασκαλάκης, που από την πρώτη στιγμή συνδράμουν στις έρευνες, μαζί με τους εθελοντές Σαμαρείτες. Ωστόσο, ούτε το ελικόπτερο που “σάρωσε” την περιοχή εντόπισε το παραμικρό ίχνος του αγνοούμενου Ιταλού.

Οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση αναζητούν για δεύτερο 24ωρο σήμερα, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, τον 63χρονο Ιταλό από τη Ρώμη, που με τη σύζυγό του έκανε διακοπές στην Σητεία και το περασμένο Σάββατο, σε συνθήκες καύσωνα, αποφάσισε να διασχίσει το φαράγγι των Χοχλακιών, το οποίο χαρακτηρίζεται από χαμηλή θαμνώδη βλάστηση που δεν παρέχει σκιά και δροσιά.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη ο 63χρονος φέρεται μέσω του φαραγγιού να βγήκε στην παραλία Καρούμες στις 11.30, οπότε τράβηξε φωτογραφία την οποία ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το κινητό του και στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη του. Στην εικόνα που ανέβασε φαίνονται τα νερά της παραλίας αλλά όχι και ο ίδιος. Η γυναίκα του τον κάλεσε επανειλημμένως στο κινητό, δεν απάντησε και στη συνέχεια αυτό φέρεται να τέθηκε εκτός εμβέλειας ή λειτουργίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση, η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη, αλλά δεν έχει αποδώσει καρπούς. Το έργο των ερευνών δυσχεραίνουν όχι μόνο οι καιρικές συνθήκες, με τη ζέστη αρχικά και την ένταση των ανέμων στη συνέχεια, αλλά και η γεωμορφολογία μιας έκτασης με ακτίνα 10 χιλιομέτρων, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, ερευνάται.

Προκειμένου να ελεγχθούν δυσπρόσιτα σημεία οι έρευνες διεξάγονται και από αέρος σήμερα με ελικόπτερο και χθες με το drone της ΕΔΕΑΚ Σητείας. Ωστόσο, ίχνη του Ιταλού φυσιολάτρη δεν έχουν εντοπιστεί και όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός εξανεμίζονται.

To άρθρο Τι δείχνει η τελευταία φωτογραφία που τράβηξε ο αγνοούμενος Ιταλός τουρίστας στη Σητεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα