Το Ιράν διαβεβαιώνει τις ΗΠΑ πως δεν επιδιώκει εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

11:55 18/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Πολλά «μηνύματα» έχει στείλει στις ΗΠΑ, το Ιράν, για να τις διαβεβαιώσει ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει «την εξάπλωση της έντασης» στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, δήλωσε ότι η χώρα του δεν επιδιώκει να δώσει συνέχεια στις εντάσεις της με το Ισραήλ και έχει διαβεβαιώσει και τις ΗΠΑ για αυτό. «Αυτό που μπορεί να οξύνει την ένταση στην περιοχή

είναι η συμπεριφορά του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο Χοσεΐν Αμίρ- Αμπντολαχιάν κατά την άφιξή του το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη (17-18.04.2024) στη Νέα Υόρκη για μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ επεσήμανε χτες ότι διατηρεί «το δικαίωμα να προστατευθεί» έναντι του Ιράν, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον του ισραηλινού εδάφους με drones και πυραύλους.

Ο Αμίρ- Αμπντολαχιάν επέμεινε ότι «εστάλησαν μηνύματα πριν και μετά την επιχείρηση» προς τις ΗΠΑ, κυρίως μέσω της ελβετικής πρεσβείας στην Τεχεράνη η οποία εκπροσωπεί και τα αμερικανικά συμφέροντα. Τα μηνύματα αυτά είχαν στόχο «να συμβάλλουν στη σωστή κατανόηση των ενεργειών του Ιράν», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Είπαμε ξεκάθαρα στους Αμερικανούς ότι η απόφαση να απαντήσουμε στο ισραηλινό καθεστώς», μετά το πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, «ήταν οριστική», εξήγησε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

«Προσπαθήσαμε να πούμε ξεκάθαρα στις ΗΠΑ στα μηνύματα αυτά ότι δεν επιδιώκουμε την εξάπλωση της έντασης στην περιοχή», πρόσθεσε.

Στη Νέα Υόρκη ο Αμίρ- Αμπντολαχιάν πρόκειται να συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αλλά και με υπουργούς Εξωτερικών στο περιθώριο συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο πρόκειται να εξετάσει το αίτημα για την ένταξη της Παλαιστίνης ως πλήρες κράτος μέλος του ΟΗΕ.

To άρθρο Το Ιράν διαβεβαιώνει τις ΗΠΑ πως δεν επιδιώκει εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, ΗΠΑ, Ισραήλ,iran, ipa, israil