Το Παίδων Πεντέλης μεταμορφώνεται χάρη στο Kaizen Foundation

11:06 29/3/2024 - Πηγή: NewsIt

«Έχε το νου σου στο παιδί» λέει ο στίχος του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Πάντα άλλωστε τα παιδιά συμβολίζουν την ελπίδα.

Το υγειονομικό προσωπικό σε πολλά νοσοκομεία αγωνίζεται υπό αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να παρέχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο περίθαλψης. Πολλές φορές κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ή ακόμη και το υπερβαίνουν, προκειμένου να καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους. Σίγουρα όμως, όση προσπάθεια και να καταβάλει κανείς, όταν οι υποδομές δεν εξυπηρετούν, εκ των πραγμάτων υπάρχει ταλαιπωρία. Όταν βλέπεις την ταλαιπωρία αυτή να την υφίστανται παιδιά, που έχουν

να δώσουν μεγάλες μάχες, τότε δεν μπορείς παρά να νιώθεις ένα σφίξιμο στο στήθος.  

Τα τελευταία χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης πολλές φορές έχουν ακουστεί φωνές, οι οποίες μιλούσαν για μεγάλα προβλήματα, που δυσκολεύουν τη ζωή του προσωπικού και των παιδιών. Υπήρξαν φωνές, οι οποίες έκαναν μέχρι και λόγο για κίνδυνο το νοσοκομείο να παύσει τη λειτουργία του. Προσέξτε, μιλάμε για ένα νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους από τη Βόρεια, την Ανατολική Αττική και όχι μόνο.

Ευτυχώς, αυτές τις φωνές κάποιος τις ακούσε. Ο λόγος για το Kaizen Foundation, έναν καινούργιο κοινωφελή οργανισμό, ο οποίος δημιουργήθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Κaizen Gaming. Τι έκανε το Kaizen Foundation; Η πρώτη δράση, στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει, είναι μία σπουδαία δωρεά, από τις σημαντικότερες που έχει λάβει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ύψους 3,8 εκ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά θα χρησιμοποιηθούν, ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης να μεταμορφωθεί μέσα από τη μεγαλύτερη ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του τα τελευταία 80 χρόνια.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση των χειρουργείων, που αποτελούν την «καρδιά» του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν το προσωπικό και τους ασθενείς. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν αλλαγές που απαιτούνται από την εθνική νομοθεσία, όπως η μεταφορά του φαρμακείου στο ισόγειο και η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

«Στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

Κάπως έτσι, το Παίδων Πεντέλης θα μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας. Οι εργασίες θα γίνουν σε τέσσερις διακριτές φάσεις με στόχο την ολοκλήρωσή τους στο τέλος του 2024 και χωρίς να διαταραχθεί η συνεχής λειτουργία του νοσοκομείου. Σε αυτή τη γιγάντια προσπάθεια και δωρεά, το Kaizen Foundation έχει αρωγό το υπουργείο Υγείας και το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Μέσα από τα όσα δήλωσε η ηγεσία του Υπουργείου κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών, μπορεί κανείς να καταλάβει καλύτερα και τη σημασία του έργου. Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως: «Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη, που πραγματικά μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έθεσε το Kaizen Foundation ως παράδειγμα προς μίμηση: «Η συνεργασία με την Kaizen Gaming και το Κaizen Foundation είναι ένα παράδειγμα του πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στα παιδιά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και στήριξή τους στη διαρκή προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Τι να περιμένουμε από το Kaizen Foundation

To Kaizen Foundation αποτελεί το επόμενο βήμα στον τομέα της κοινωνικής υπευθυνότητας για την Kaizen Gaming, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες GameTech στον κόσμο, η οποία εδρεύει στην Ελλάδα. Απώτερος στόχος του είναι η πραγματοποίηση δράσεων με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα και η υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων σε όλες τις χώρες όπου η Kaizen Gaming έχει παρουσία. Όπως δήλωσε ο Συνιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης: «Η εκκίνηση του Foundation έρχεται με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, η οποία θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών και του προσωπικού στο Παίδων Πεντέλης».

Αυτή είναι μονάχα η αρχή για τον κοινωφελή οργανισμό, ο οποίος ήδη προχώρησε σε ανακαίνιση πτέρυγας παιδιατρικού νοσοκομείου στο Πιτέστι της Ρουμανίας, ενώ μέσα στο 2024 θα ακολουθήσουν δράσεις του σε Μάλτα, Πορτογαλία και Βουλγαρία. Έχοντας ως βασικούς πυλώνες δράσης την Κοινωνία, την Εκπαίδευση και το Περιβάλλον, το Kaizen Foundation επιδιώκει να αποτελέσει έναν φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής και να θέσει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον.

Ο Πρόεδρος του Kaizen Foundation θα είναι Πάνος Κωνσταντόπουλος, αντιπρόεδρος της Stoiximan, ο οποίος σημειώνει πως: «H ίδρυση του Κaizen Foundation μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης».

To άρθρο Το Παίδων Πεντέλης μεταμορφώνεται χάρη στο Kaizen Foundation δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παίδων Πεντέλης, Kaizen Foundation,paidon pentelis, Kaizen Foundation