Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας προς τη Μασσαλία: Το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» και η τριήρης «Ολυμπιάς»

20:56 27/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ολυμπιακή φλόγα μεταφέρθηκε δια θαλάσσης από τη διοργανώτρια χώρα και σε μια εντυπωσιακή τελετή η φλόγα επιβιβάστηκε στο ιστορικό ιστιοφόρο Belem.

Πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου (27.4.2024) στον Πειραιά για να δουν από κοντά την παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας, το ιστιοφόρο Belem, αλλά και την ελληνική τριήρης Ολυμπιάς του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. 

Μετά από μια εντυπωσιακή

τελετή το απόγευμα της Παρασκευής (26.04) στο καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024», Τόνι Εστανγκέ.

Η φλόγα διανυκτέρευσε στη γαλλική πρεσβεία και σήμερα στο τρικάταρτο «Belem».

Την Ολυμπιακή Φλόγα «ξεπροβόδισε» ένα άλλο ιστορικό πλοίο, η τριήρης «Ολυμπιάς» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Έξω από το λιμάνι περίμεναν περίπου 25 ιστιοπλοϊκά.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων “PARIS 2024”, Τόνι Εστανγκέ, ανέβασε την Ολυμπιακή Φλόγα στο θρυλικό ιστιοφόρο Belem και ακολούθως ξεκίνησε το ιστορικό ταξίδι.

Μετά από 12 ημέρες ταξίδι, θα φτάσει στις 8 Μαΐου στο λιμάνι της Μασσαλίας για να την παραλάβει ο Γάλλος κολυμβητής και πρώτος Λαμπαδηδρόμος επί γαλλικού εδάφους, Φλοράν Μανοντού.

To άρθρο Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας προς τη Μασσαλία: Το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» και η τριήρης «Ολυμπιάς» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακής Φλόγας, Μασσαλία, Belem, Ολυμπιάς,olybiakis flogas, massalia, Belem, olybias