Τσακαλώτος κατά Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, θέλαμε να είμαστε αρεστοί

00:47 6/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Ένα κόμμα υπό διάλυση θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Και δεν θεωρεί υπεύθυνο γι’ αυτό μόνο τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα. «Κάτι δεν πήγε καλά μεταξύ ’19 και ‘23» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, εξαπολύοντας βέλη και στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

χαρακτήρισε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ «χυλό» και έκρινε πως επί Αλέξη Τσίπρα «το λάθος ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί». Παράλληλα, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης (05.12.2023) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN δεν απέκλεισε συνεργασίες ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τον… ΣΥΡΙΖΑ!

Αρχικά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα αναφέρθηκε στην πορεία της Νέας Αριστεράς. «Πρέπει να υπάρχει μια νέα δύναμη που παίρνει πολύ σοβαρά τα μεγάλα επίδικα της εποχής. Έχει αλλάξει ο κόσμος, έχουμε πόσα χρόνια μετά το 2009, συνεχίζονται τα προβλήματα (…). Αυτό θέλει απαντήσεις. Ο κόσμος νομίζω έχει κουραστεί από την ατάκα, από τις πολιτικές κοκορομαχίες, θέλει ανθρώπους που δουλεύουν. Δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι», τόνισε.

Δεν είναι διάσπαση, είναι εξαΰλωση

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε: «Υπάρχει μια εξαέρωση, εγώ δεν το βλέπω καν σαν διάσπαση. Βλέπω μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ένα κόμμα που διαλύεται, δεν χρησιμοποιώ καν τη λέξη διάσπαση. Δεν είναι σαν τις προηγούμενες διασπάσεις. Προφανώς, δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης για αυτό, να είμαι ξεκάθαρος».

Κάπου εκεί, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπέλυσε τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα. «Προφανώς, κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ του ’19 και του ’23. Έχουμε όλοι ευθύνη. Και ο Αλέξης έχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στρατηγοί που πολεμάνε τις μάχες του προηγούμενου πολέμου. Εμείς θέλουμε μια ατζέντα για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας εναντίον του κ. Μητσοτάκη, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας».

Το μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, ήταν ότι «ήθελε να είναι πολύ αρεστός σε όλους και στον κόσμο δεν άρεσε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει προτεραιότητες, έχει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει αμέσως. Άμα εσύ θέλεις να είσαι πολύ αρεστός τελικά δεν γίνεσαι αρεστός σε κανέναν. Το λάθος ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί».

«Εμείς είμαστε τοποθετημένοι με τον λαϊκό κόσμο αλλά όχι να κάνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τις τηρήσουμε (…). Εμείς θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι οι κεντρώες λύσεις δεν δουλεύουν (…)», συμπλήρωσε.

Για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «με τις πολυδιασπάσεις ευνοείται η ενίσχυση των συντηρητικών κομμάτων και της ΝΔ», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Αυτό θα ίσχυε αν πιστεύαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγεσία προσφέρει στον λαό αυτές τις λύσεις που χρειάζονται. Ότι θα έκανε μια αντιπολίτευση που θα ήταν προγραμματική και πραγματικά θα προσπαθούσε να δει ποιες είναι οι μεγάλες τομές και αυτό δεν γίνεται».

  

Όσον αφορά στις συμμαχίες: «Εγώ πάντα ήμουν υπέρ των συμμαχιών. Αλλά πρέπει να είσαι κάτι, να λες κάτι, να ξέρεις τι θέλεις και μετά θα κάνεις τον συμβιβασμό (…). Μπορεί μετά με συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, να βρούμε συμβιβασμούς. Αλλά πρέπει να αρχίσεις από ένα στιβαρό κόμμα που ξέρει τι θέλει».

Και στην ερώτηση αν θα μπορούσε να βρεθεί πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Εγώ υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο, κόκκινο, πράσινο. Ελπίζω σε πολλά θέματα (να συνεργαστούμε)».

To άρθρο Τσακαλώτος κατά Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, θέλαμε να είμαστε αρεστοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα