Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που ρουκέτα χτυπά λεωφορείο στο Κίεβο - Ένας νεκρός

13:35 14/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Συνεχίζεται για 19η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τα στρατεύματα της Ρωσίας να «σφυροκοπούν» και σήμερα το Κίεβο. Από το πρωί της Δευτέρας (14.03.2022) η πρωτεύουσα έχει δεχθεί ήδη τρεις επιθέσεις, ενώ η αντιαεροπορική γραμμή άμυνας των Ουκρανών φέρεται να έχει καταφέρει να αποτρέψει τα περισσότερα χτυπήματα. 

Η τελευταία αεροπορική επίθεση που δέχθηκε η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, έγινε στην περιοχή Kurenivka. Μια ρουκέτα χτύπησε σε έναν δρόμο του Κιέβου, όπου δεν υπάρχει καμία στρατιωτική εγκατάσταση και κυκλοφορούν απλοί πολίτες. 

Η ρουκέτα που χτύπησε στην Kurenivka,

προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας, χτύπησε ένα λεωφορείο και τραυμάτισε από θανάσιμα έναν 59χρονο. Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε πως πρόκειται για θραύσματα από πύραυλο που καταρρίφθηκε πάνω από το Κίεβο, τα οποία κατέληξαν στην περιοχή Kurenivka. 

Στο σημείο επικρατεί το απόλυτο χάος, καθώς έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα…

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr:

Σοκ προκαλεί επίσης βίντεο, που έχει αναρτηθεί στα social media, και δείχνει την στιγμή που χτυπάει η ρουκέτα στην περιοχή. Στο βίντεο φαίνεται ένας άνθρωπος να περπατά αμέριμνος στο πάρκο και ξαφνικά γίνεται η έκρηξη από την ρουκέτα. 

Δείτε το βίντεο:

Cruise missile was shot down by Ukrainian air-defence over Kyiv.
Her remains fell in the area of Kurenivka, according to the deputy head of the Ministry of Internal Affairs. #ClosetheSkyoverUkraine #CloseTheSkyUkraine #StopPutinNOW #StopRussianAggression #PutinIsaWarCriminal pic.twitter.com/HPLubeQdXQ

— NAQA_Ukraine (@naqa_ua) March 14, 2022

Βομβάρδισαν 9όροφη πολυκατοικία

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εννέα έχουν τραυματιστεί μετά από ρίψη οβίδας σε πολυόροφορο κτίριο σε προάστιο του Κιέβου. Στο σημείο επικράτησε πανικός, κόσμος έκλαιγε πάνω από τα συντρίμμια, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ήχησαν σειρήνες πριν από το χτύπημα.

 Η 9όροφη πολυκατοικία στη συνοικία Ομπολόν στο βόρειο Κίεβο, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις της Ουκρανίας, έγινε πιθανόν στόχος «του πυροβολικού» της Ρωσίας.

Προειδοποιήσεις για νέες επιθέσεις από το Κίεβο

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας εκτιμούν ότι τα στρατεύματα της Ρωσίας προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις στο Χάρκοβο, στη Σούμι και στο Μπρόβαρι (προάστιο του Κιέβου). «Ο εχθρός συγκεντρώσει σχηματισμούς και μετακινεί στρατηγικά αποθέματα στα σύνορά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά το ουκρανικό γενικό επιτελείο. 

Την ίδια ώρα, όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον τέταρτο κύκλο διαπραγματευτικών συνομιλιών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών αντιπροσωπειών που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

To άρθρο Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που ρουκέτα χτυπά λεωφορείο στο Κίεβο - Ένας νεκρός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα