Βίντεο που κόβει την ανάσα κατέγραψε τη στιγμή που κεραυνός χτυπά αεροπλάνο

15:04 7/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Βίντεο κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που κεραυνός χτυπά ένα αεροπλάνο με 400 επιβάτες που εκτελούσε πτήση από το Βανκούβερ προς το Λονδίνο.

Το αεροσκάφος Boeing 777 της Air Canada χτυπήθηκε από τεράστιο κεραυνό λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Βανκούβερ στον Καναδά.

Από το συγκλονιστικό και επικίνδυνο συμβάν δεν τραυματίστηκε ευτυχώς κανένας από τους επιβάτες ή το προσωπικό

του αεροσκάφους. Το Boeing μπόρεσε να συνεχίσει την πτήση του και να προσγειωθεί όπως είχε προγραμματιστεί στο Χίθροου του Λονδίνου.

Το βίντεο που κόβει την ανάσα τραβήχτηκε από τον Ethan West, ο οποίος σπουδάζει για να γίνει πιλότος.

Ο κεραυνός δεν διατάραξε την πτήση του αεροπλάνου.

Terrifying moment massive lightning bolt strikes London-bound Boeing 777 carrying 400 passengers moments after take off in Canada https://t.co/Z1Z91RWP5B pic.twitter.com/5zD84FHsxD

Daily Mail Online (@MailOnline) March 7, 2024

 

Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα τρομακτικό θέαμα για όσους βρίσκονταν στο έδαφος, οι ίδιοι οι επιβάτες δεν θα είχαν σχεδόν σίγουρα αισθανθεί τίποτα.

@ethan_west10 777-300 departing from yvr to London Heathrow #yvr #boeing #777 #fyp #foryoupage #aviation #lightening ♬ nightcrawler – LOLA

 

Σύμφωνα με την Executive Flyers, τα σύγχρονα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα με ένα σύνθετο υλικό άνθρακα που καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα χαλκού για να διοχετεύει τον ηλεκτρισμό γύρω από το αεροπλάνο και να μην τον αφήνει να εισέλθει.

Οι επιβάτες λογικά είδαν τη λάμψη της αστραπής ή άκουσαν τον ήχο του κεραυνού, αλλά δεν κινδύνεψαν ύτε αισθάνθηκαν το παραμικρό.

To άρθρο Βίντεο που κόβει την ανάσα κατέγραψε τη στιγμή που κεραυνός χτυπά αεροπλάνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο,vinteo