Live: Στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης - Αν είχε υλοποιηθεί η 717 τα δύο τρένα δε θα είχαν συγκρουστεί ποτέ

16:51 28/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και με τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν όλοι το λόγο εκτός από τον Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος μίλησε χθες (27/03/2024) καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό. 

Τη συνεδρίαση θα

κλείσει με την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.  

Κανονικά οι ομιλίες των αρχηγών θα ξεκινούσαν με πρώτη ομιλήτρια την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όμως δήλωσε κώλυμα και πως δεν μπορεί να μιλήσει πριν τις έξι. Έτσι, ήδη μίλησαν ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ και ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών. Όμως ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης επίσης καθυστέρησε γιατί … κόλλησε στην κίνηση. Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγο και τελικά ο κ. Χαρίτσης πήρε το λόγο. Η κα Κωνσταντοπούλου έφτασε τελικά στις έξι και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε τον λόγο από το Προεδρείο γιατί όπως είπε λένε ψέματα και δεν την είχαν ενημερώσει. Μάλιστα υποστήριξε ότι έλειπε γιατί εκτελούσε χρέη συνηγόρου οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών. Τελικά, ανέβηκε στο βήμα στις 18:15 και ολοκλήρωσε την ομιλία της στις 19.10 

Στο βήμα τώρα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε ζωντανά 

 

Αλέξης Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση Προανακριτικής

«Η κυβέρνηση αυτή, η κυβέρνηση της Δεξιάς, η κυβέρνηση της ΝΔ, πρέπει να φύγει. Να πέσει. Να τελειώνουμε με το καθεστώς της ανομίας και της προσβολής προς τη Δημοκρατία μας», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα ζητήσει εκείνος σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να αναλάβει πλέον η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών του κ. Καραμανλή. Παράλληλα έβαλε κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη λέγοντας ότι οφείλει να παραιτηθεί άμεσα μετά από τις χθεσινές αναφορές του.

Ναι από τους Σπαρτιάτες στην πρόταση δυσπιστίας

Έντονη κριτική σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία άσκησε ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών”, Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στην Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, ενώ τόνισε ότι «επειδή υπάρχουν νεκροί, που πρέπει να δικαιωθούν, συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής και ψηφίζουμε “ναι”». «Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα πήραν στο λαιμό τους 57 ψυχές», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ.Στίγκας, ενώ προσέθεσε: «ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι τα τρία κόμματα που έσυραν την Ελλάδα στη δίνη των μνημονίων, του υπέρογκου χρέους και της απόλυτης καταστροφής. Η συμφορά των Τεμπών ήρθε, λοιπόν, να χαράξει μια βαθιά τομή στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η επί χρόνια κοροϊδία τους έπιασε ταβάνι. Τα παραμύθια των κακών λύκων έφθασαν να είναι τόσο κραυγαλέα που πλέον δεν πείθουν κανέναν».

Νατσιός: Ανεπαρκής η κυβέρνηση

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση στην οποία καταλόγησε ανεπάρκεια άσκησε κατά την αποψινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος, ενώ κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Κάποτε λέγαμε το κράτος δεν υπάρχει, το κράτος είναι ανοργάνωτο, το κράτος προσπαθεί και δεν μπορεί. Κάποτε η κοινωνία λύγιζε με τις υποτιθέμενες ταπεινές συγγνώμες, τις κενές υποσχέσεις, τα κροκοδείλια δάκρυα και την φαινομενική εξάντληση της κυβέρνησης.

Η δολοφονία 57 ψυχών στα Τέμπη είναι τραγικό δυστύχημα λόγω ανθρωπίνου λάθους, όχι έγκλημα. Χυδαιότητα είναι η συγκάλυψη του αυτού δολοφονικού εγκλήματος από τον κύριο Καραμανλή, όχι η ομολογία της αλήθειας από την αρχηγό πολιτικού κόμματος που «έσπασε τα νεύρα» του προέδρου της Βουλής».

To άρθρο Live: Στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης - Αν είχε υλοποιηθεί η 717 τα δύο τρένα δε θα είχαν συγκρουστεί ποτέ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησαν, Βουλή -, Πρόεδρος, ΝΙΚΗΣ,xekinisan, vouli -, proedros, nikis