«Ξερίζωμα της καρδιάς» του υγειονομικού συστήματος η καταστροφή του Αλ Σίφα στη Γάζα λέει ο ΠΟΥ

13:37 2/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Η καταστροφή του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα αποτελεί το «ξερίζωμα της καρδιάς» του υγειονομικού συστήματος στον εμπόλεμο παλαιστινιακό θύλακα, υποστηρίζει ο ΠΟΥ.

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε απανωτές επιθέσεις στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, Αλ Σίφα. Μετά την καταστροφή του νοσοκομείου, ανασύρονταν συνεχώς πτώματα παλαιστινίων μέσα από τα συντρίμμια με τις εικόνες να είναι «γροθιά στο στομάχι». Εκπρόσωπος του ΠΟΥ έσπευσε να σχολιάσει αυτή

την τεράστια καταστροφή του πολέμου.

«Η καταστροφή του Αλ Σίφα σημαίνει το ξερίζωμα της καρδιάς του υγειονομικού συστήματος», δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Χάρις.

«Ήταν το σημείο στο οποίο οι άνθρωποι πηγαίνουν για να λάβουν το είδος της φροντίδας που παρέχει ένα πραγματικά καλό σύστημα υγείας, που όλοι εμείς στις δικές κοινωνίες περιμένουμε ότι θα έχουμε στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Πόλη της Γάζας χθες ύστερα από επιχείρηση δύο εβδομάδων από τις ειδικές δυνάμεις, κατά την οποία συνέλαβαν εκατοντάδες ύποπτους Παλαιστίνιους μαχητές ενώ άφησαν πίσω τους καμένη γη με κατεστραμμένα κτίρια.

To άρθρο «Ξερίζωμα της καρδιάς» του υγειονομικού συστήματος η καταστροφή του Αλ Σίφα στη Γάζα λέει ο ΠΟΥ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξερίζωμα, Αλ Σίφα, Γάζα,xerizoma, al sifa, gaza