Ξεσπά η θεία 12χρονου ομήρου της Χαμάς: «Έζησε φρικαλεότητες – Αυτοί που τον κρατούσαν είναι τέρατα»

15:58 28/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Την πρώτη ευφορία από την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς, διαδέχονται τώρα οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το πώς βίωσαν την κράτησή τους από την τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως εξιστορεί η θεία ενός από τους ομήρους της Χαμάς, του 12χρονου Γαλλοϊσραηλινού Εϊτάν Γιαχαλόμι, το μικρό παιδί όχι μόνο δέχτηκε χτυπήματα από πολίτες φτάνοντας στην Γάζα, αλλά εξαναγκάστηκε υπό την απειλή όπλου να παρακολουθήσει τις σκηνές που κατέγραψαν οι τρομοκράτες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, δηλαδή την πρώτη μέρα του φρικτού μακελειού.

Όπως

είπε η θεία του 12χρονου στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, ο ανιψιός της έζησε «φρικαλεότητες» στη διάρκεια της ομηρείας του στη Γάζα.

«Ο Εϊτάν έζησε φρικαλεότητες εκεί πέρα», είπε η Ντέμπορα Κοέν στο BFMTV. «Όταν έφθασε στη Γάζα, πολίτες τον χτύπησαν», «χτυπήθηκε στην είσοδο της Γάζας» ενώ «είναι ένα 12χρονο παιδί», πρόσθεσε βασισμένη στις συνομιλίες της με τη μητέρα του ανιψιού της.

Moment Eitan Yahalomi, who was one of the hostages of #Hamas, is reunited with his mother yesterday. pic.twitter.com/KfmiH9nETr

— Michael A. Horowitz (@michaelh992) November 28, 2023

 

«Η Χαμάς τον υποχρέωσε να κοιτάει» τις βαναυσότητες που διέπραξαν και κινηματογράφησαν οι μαχητές της στις 7 Οκτωβρίου, υποστήριξε.

«Κάθε φορά που ένα παιδί έκλαιγε, το απειλούσαν με όπλο για να σωπάσει», συνέχισε η Κοέν.

«Ήθελα να ελπίζω πως τον μεταχειρίζονταν καλά (τον Εϊτάν). Προφανώς όχι. Είναι τέρατα», πρόσθεσε η θεία του.

On October 7, terrorists shot Eitan Yahalomi’s father Oded in front of him, before taking him hostage.

12 year old Eitan forced to watch the murder and massacre videos Hamas documented on October 7 on repeat. He was threatened to be beaten or shot every time another child in… pic.twitter.com/1czMBK6JJK

— Hen Mazzig (@HenMazzig) November 28, 2023

«Χθες ήμασταν τόσο χαρούμενοι (για την απελευθέρωσή του). Όμως τώρα που τα ξέρω αυτά, ανησυχώ. Ο πατέρας του βρίσκεται ακόμα εκεί πέρα», είπε.

«Πώς μπορεί κανείς να αισθάνεται καλά έπειτα από μια εμπειρία όπως αυτή; Έχει μακρύ δρόμο να διανύσει», πρόσθεσε. «Είναι ένα ήσυχο παιδί. Θα του πάρει καιρό να βγάλει τα συναισθήματά του».

Νωρίτερα σήμερα, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά είχε δηλώσει στο ραδιοσταθμό RTL πως οι τρεις ανήλικοι Γάλλοι, που απελευθερώθηκαν, φαίνονται καλά σωματικά, αν και έκανε λόγο για το «ψυχολογικό σοκ» που συνδέεται με τη μακρά κράτησή τους.

Οι Γαλλοϊσραηλινοί Ερέζ και Σαχάρ Καλντερόν, 12 και 16 ετών, και Εϊτάν Γιαχαλόμι, 12 ετών, έφθασαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο Ισραήλ στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας με το εξτρεμιστικό ισλαμιστικό

κίνημα.

Περιλαμβάνονταν στους περίπου 240 ανθρώπους που είχαν συλληφθεί όμηροι στο Ισραήλ κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, από τους οποίους 50 έχουν μέχρι τώρα απελευθερωθεί. Από την άλλη πλευρά, περίπου 150 Παλαιστίνιοι, οι οποίοι κρατούνταν στις ισραηλινές φυλακές, απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

To άρθρο Ξεσπά η θεία 12χρονου ομήρου της Χαμάς: «Έζησε φρικαλεότητες – Αυτοί που τον κρατούσαν είναι τέρατα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεσπά, 12χρονου, Χαμάς, Έζησε, – Αυτοί,xespa, 12chronou, chamas, ezise, – aftoi