Ζέπος & Γιαννόπουλος: Πώς εξελίσσεται η αγορά νομικών υπηρεσιών

22:59 25/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Μέσα σε ένα περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται, η υιοθέτηση βέλτιστων διεθνών πρακτικών και η υψηλή ποιότητα αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για την ελληνική αγορά νομικών υπηρεσιών.

Τα παραπάνω ανέφεραν μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Ζέπος, διαχειριστής και Γεράσιμος Γιαννόπουλος συν-διαχειριστής εταίρος της Ζέπος & Γιαννόπουλος, μιας από τις μακροβιότερες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα με ρίζες στο 1893, με αφορμή τα 130 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

Μιλώντας

σε εκπροσώπους του Τύπου, οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Ζέπος τόνισαν ότι η Ζέπος & Γιαννόπουλος βρίσκεται διαχρονικά παρούσα στους βασικούς τομείς που κινούν την ελληνική οικονομία στηρίζοντας κάποια από τα μεγαλύτερα έργα και συναλλαγές που υλοποιούνται στη χώρα.

Όπως τόνισαν, από το 2016 η εταιρεία έχει διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών και τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού της. Στην εταιρεία εργάζονται σήμερα 118 δικηγόροι, 14 οικονομολόγοι και 82 άλλοι επαγγελματίες, τοποθετώντας την στο 3% των μεγαλύτερων εργοδοτών στην Ελλάδα βάσει του αριθμού των εργαζομένων της. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι δε, το γεγονός ότι την τελευταία τριετία η εταιρεία έχει προσελκύσει 10 νέους συναδέλφους από μεγάλα γραφεία του εξωτερικού συνεισφέροντας, έτσι, στο Brain Regain της χώρας.

Η εξωστρέφεια στην ανάπτυξη

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νομικών υπηρεσιών οφείλουν να είναι εξωστρεφείς, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι κ.κ. Ζέπος και Γιαννόπουλος. Η εταιρεία τους το αποδεικνύει στην πράξη, καθώς επιδεικνύει έναν ισχυρό διεθνή προσανατολισμό, όπως προκύπτει και από το προφίλ των πελατών της, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αλλοδαπές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα.

Το 55% των υπηρεσιών της τιμολογείται στο εξωτερικό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, όπως τόνισαν, η επένδυση στις υποδομές, το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, και κυρίως, η διαφάνεια αποτελούν τους βασικούς πυλώνες που διέπουν τη λειτουργία του οργανισμού και την καθιστούν ικανή να κινείται σε διεθνές επίπεδο διατηρώντας συνεργασίες με δικηγορικές εταιρείες σε περισσότερες από 75 χώρες. Με γνώμονα τη διαφάνεια, ο οργανισμός έχει υιοθετήσει διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, επιλέγει να ελέγχεται ετησίως από ορκωτούς λογιστές, ενώ είναι μέλος για την Ελλάδα της Trace International, οργανισμού για την πάταξη της διαφθοράς παγκοσμίως.

To άρθρο Ζέπος & Γιαννόπουλος: Πώς εξελίσσεται η αγορά νομικών υπηρεσιών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα