H Ατλέτικο Μαδρίτης σήκωσε το Europa League – Νίκησε 3-0 τη Μαρσέιγ με MVP τον Γκριεζμάν

Για τρίτη φορά την τελευταία οκταετία η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάκτησε το τρόπαιο του Europa League.

Your 2018 UEFA Europa League champions!

Bravo, Atleti #UELfinal pic.twitter.com/Y27LPQ75Fl

— #UELfinal (@EuropaLeague) May 16, 2018

Μετά τις δύο ήττες στους τελικούς του

Champions League που συμμετείχε τα τελευταία χρόνια, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, επιβλήθηκε με 3-0 της Μαρσέιγ στο Stade de Lyon και πανηγύρισε πέρα για πέρα δίκαια τη μεγάλη επιτυχία, μετά το 2010 επί της Φούλαμ και το 2012 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

CHAMPIONS

Atleti #UELfinal pic.twitter.com/zhhrACyS2y

— #UELfinal (@EuropaLeague) May 16, 2018

Ο τελικός δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, αλλά ήταν γεμάτος πάθος και δυνατές μονομαχίες. Απόλυτος πρωταγωνιστής του ήταν ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος ίσως στο τελευταίο του ευρωπαϊκό ματς με τους «ροχιμπλάνκος» (από τη νέα σεζόν αναμένεται να φορά την φανέλα της Μπαρτσελόνα) πέτυχε και τα δύο γκολ των Μαδριλένων, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στη Μαρσέιγ, που ήταν «απούσα» στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

¡CAMPEOOOOONES, CAMPEOOOOONES! #RoadToNeptuno #AúpaAtleti pic.twitter.com/Eq3ECrzbFi

— Atlético de Madrid (@atletienglish) May 16, 2018

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία… ξεφούσκωσε μετά το 10΄ και σα να μην έφτανε αυτό «δώρισε» το γκολ με το οποίο οι «ροχιμπλάνκος» άνοιξαν το σκορ. Το τραγικό λάθος του Ανγκισά στο 21΄ έδωσε την ευκαιρία στον Γκριεζμάν να βρεθεί απέναντι από τον Μανταντά και με ιδανικό πλασέ να ανοίξει το σκορ.

WE'VE DONE IT. THE @EUROPALEAGUE IS OURS❗❕

⚪⚪

#RoadToNeptuno pic.twitter.com/MrNxjKJCkH

— Atlético de Madrid (@atletienglish) May 16, 2018

Ο Γάλλος πλάσαρε υποδειγματικά, κάτι που δεν έκανε νωρίτερα (στο 4΄) ο Ζερμέν, όταν βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Όμπλακ και σημάδεψε… την εξέδρα. Το γκολ έδωσε… φτερά στους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι σε συνδυασμό με την έξοδο του Παγέ στο 32΄ (αναγκαστική αλλαγή) ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα και στο 49΄ έβαλαν τις βάσεις για να στεφθούν κυπελλούχοι Ευρώπης.

⚪️

We've lived through many emotions in the @EuropaLeague this season. The journey has been long, hard but ultimately we came up short.

Thanks to our fans for sticking with us, and congratulations to @atletienglish pic.twitter.com/e26Noc8Deu

— Olympique Marseille (@OM_English) May 16, 2018

«Δράστης» και πάλι ο Γκριεζμάν, ο οποίος «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Μπανταντά και με το 2-0 ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στον τελικό.

That #UELfinal winning feeling pic.twitter.com/631G6NPmG4

— #UELfinal (@EuropaLeague) May 16, 2018

Με τον Γιαν Όμπλακ να μένει ουσιαστικά θεατής στον αγώνα μέχρι το 81΄ , οι Μαδριλένοι δεν πιέστηκαν καθόλου στην επανάληψη, πέρα από την φάση με την κεφαλιά του Μήτρογλου που σταμάτησε στο δοκάρι και στέρησε από τους Γάλλους τη δυνατότητα να ξαναμπούν στο ματς.

O Γκάμπι (γονατιστός) «σφράγισε» τον θρίαμβο της Ατλέτικο (REUTERS/Juan Medina)

Στο 89΄, μάλιστα, ο Γκάμπι με δυνατό βολέ μέσα από την περιοχή «σφράγισε» τον θρίαμβο της Ατλέτικο.

The post H Ατλέτικο Μαδρίτης σήκωσε το Europa League – Νίκησε 3-0 τη Μαρσέιγ με MVP τον Γκριεζμάν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα