Mega τέλος! Απερρίφθη από το ΕΣΡ το αίτημα για θεματικό κανάλι

Με ψήφους 6 – 3 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέρριψε το αίτημα μετατροπής του Mega σε κανάλι θεματικού περιεχομένου, κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, οπότε και πρέπει να τερματίσει τη λειτουργία του.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ.

10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει συγκεκριμένα το διατακτικό της απόφασης.

Στο άκουσμα της απόφασης έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων που παρέμεναν από νωρίς συγκεντρωμένοι στην είσοδο των γραφείων του ΕΣΡ.

Να μην να μην γίνει δεκτό το αίτημα των υπευθύνων του Μεγάλου Καναλιού για την μετατροπή του σε σταθμό θεματικού περιεχομένου, είχε ζητήσει με επιστολή του στην Ανεξάρτητη Αρχή ο ΣΚΑΪ προβάλλοντας αιτιάσεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η απόφαση του ΕΣΡ τίθεται σε ισχύ με τη δημοσίευση της στη «Διαύγεια». Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα δοθεί και η εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα του καναλιού.

The post Mega τέλος! Απερρίφθη από το ΕΣΡ το αίτημα για θεματικό κανάλι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα