Απίστευτο! Εισβολή του «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Σε από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία στην Αθήνα, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, εισέβαλαν την Παρασκευή μέλη του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά το μεσημέρι περί τα 20 μέλη της ομάδας πέρασαν στο χώρο του υπουργείου και πέταξαν προκηρύξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βγήκαν από την έξοδο του Μετρό στη λεωφόρο Μεσογείων και μπήκαν ανενόχλητοι από την κεντρική πύλη. Εφτασαν στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου του υπουργείου

που οδηγεί στο γραφείο του υπουργού Πάνου Καμμένου (ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά) και πέταξαν φυλλάδια. Επειτα έφυγαν σχεδόν ανενόχλητοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ασφάλεια του υπουργείου αποτελείται από οπλισμένους στρατιώτες. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν γίνει προσαγωγές.

Σε προκήρυξη που δημοσίευσαν στο ιστότοπο Indymedia αναφέρονται στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και σημειώνουν, μεταξύ άλλων ότι «στην πραγματικότητα η αστική δημοκρατία είναι ο πιο οικονομικός τρόπος η εξουσία να κυβερνήσει τον κόσμο. Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε καταφεύγει στη δικτατορία».

Σε σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμματα, η ανακοίνωση μιλά για «εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΕΔΕ για το περιστατικό

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει ότι «την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

» Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».

The post Απίστευτο! Εισβολή του «Ρουβίκωνα» και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα