Επίθεση αντιεξουσιαστών με μπογιές κατά της κατοικίας του Μίκη Θεοδωράκη

16:55 3/2/2018 - Πηγή: Protagon

Αντιεξουσιαστές, λίγο μετά τις 15:30 του Σαββάτου, πέταξαν μπογιές έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη.

Οι δράστες έγραψαν ακόμη συνθήματα με απειλητικό χαρακτήρα όπως το εικονιζόμενο κάτω: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος».

Η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών δεν είναι αυτή τη στιγμή εξακριβωμένα, γράφουν «Τα Νέα».

Ο κ. Θεοδωράκης είναι καλά στην υγεία του. Οπως έχει ανακοινωθεί προγραμματίζεται

να παρέμβει με μήνυμά του στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ερώτηση για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει την Κυριακή αλλά και για την επίθεση κατά της κατοικίας του δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Το μήνυμά του προς τους πολίτες είναι «να μην πτοηθούν, να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

(Nikos Christofakis / SOOC)«Ο Μίκης δεν φοβάται τις απειλές»

Κύκλοι προσκείμενοι στον μουσουργό κάνουν λόγο μέσα από το ιστολόγιό του για «σκοτεινούς κύκλους που πολεμούν τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1940 και θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» και για «ποντίκια όταν έρχεται η γάτα εξαφανίζονται».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθαρίζουν οι συνεργάτες του Μίκη.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ’ το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» επισημαίνουν.

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη της επίθεσης που δέχτηκε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Προσθέτει ότι «η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Υπενθυμίζουμε – για άλλη μία φορά – ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου».

«Η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι απολύτως καταδικαστέα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. Πρόσθεσε: «Για πόσο καιρό, όμως, θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη; Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί».

The post Επίθεση αντιεξουσιαστών με μπογιές κατά της κατοικίας του Μίκη Θεοδωράκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα