Η Βιέννη υποψήφια για το (πιθανό) ραντεβού Πούτιν – Τραμπ

12:51 9/6/2018 - Πηγή: Protagon

Η Βιέννη είναι μία από τις πόλεις που εξετάζονται για τη διεξαγωγή ενδεχόμενης συνόδου κορυφής ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα πως η προτεινόμενη συνάντηση κορυφής του ιδίου με τον Τραμπ δεν προχωρεί προς το παρόν και αντιμετωπίζει προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ είχε δηλώσει τον Μάρτιο πως οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν σύντομα, όμως από τότε οι ήδη κακές σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα

επιδεινώθηκαν περαιτέρω λόγω της σύγκρουσης στη Συρία και της δηλητηρίασης του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία.

Ο διάλογος με τον Ντόναλντ Τραμπ «μπορεί να είναι εποικοδομητικός», εκτίμησε την Παρασκευή ο Βλαντίμιρ Πούτιν, λίγες ώρες αφότου ο αμερικανός ομόλογός του ζήτησε την επανένταξη της Ρωσίας στην G7, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος «είναι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος, ξέρει να ακούει και να απαντάει στα επιχειρήματα του συνομιλητή του», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτική εκπομπή που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα Σάββατο.

«Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι ο διάλογος μπορεί να είναι εποικοδομητικός», πρόσθεσε.

Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί τον Νοέμβριο του 2017 στο Βιετνάμ.

The post Η Βιέννη υποψήφια για το (πιθανό) ραντεβού Πούτιν – Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα