(και) Ο πρόεδρος της Airbus στηρίζει Εμανουέλ Μακρόν

10:04 1/5/2017 - Πηγή: Protagon

Ο Τομ Εντερς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού αεροναυπηγικού ομίλου Airbus εξέφρασε την υποστήριξή του στον κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου έναντι της επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Πώς έγινε αυτό; Με επιστολή η οποία αποκαλύφθηκε στο Twitter.

Αλλά την επιβεβαίωσε η Airbus, στο πρακτορείο AFP.

Η επιστολή είναι γραμμένη στα Γαλλικά. Εκεί, ο 58χρονος Γερμανός χρησιμοποιεί β’ ενικό απευθυνόμενος στον Μακρόν για να τον διαβεβαιώσει για την «πλήρη στήριξή του» στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Eννοείται ότι η στήριξή του θα συνεχιστεί και στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο.

«Το πάθος που κατάφερες να προκαλέσεις αξίζει: ενσαρκώνεις με πολύ συγκεκριμένο τρόπο την αλλαγή. Χαίρομαι πρωτίστως για την προτεραιότητα που δίνεις στην Ευρώπη, κυρίως στη γαλλογερμανική σχέση», αναφέρει ο Eντερς απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας. «Δεν αμφιβάλλω για τη βούλησή σου και την αποφασιστικότητά σου να προχωρήσεις στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται», προσθέτει προτού υπογράψει απλά ως «Tom».

Airbus CEO weighs in for Macron in France's presidential election https://t.co/VrmHOvXW6d pic.twitter.com/qgMJo0hQ21

Reuters UK (@ReutersUK) April 30, 2017

Ο Εντερς, ο οποίος ηγείται της Airbus από τον Ιούνιο του 2012, άφησε να εννοηθεί πρόσφατα ότι ελπίζει να παραμείνει πρόεδρος του ομίλου. Η δεύτερη θητεία του λήγει το 2019.

The post (και) Ο πρόεδρος της Airbus στηρίζει Εμανουέλ Μακρόν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα