Σοκ! Από παράνομο εμπόριο οργάνων το συκώτι του Αμπιντάλ!

12:16 4/7/2018 - Πηγή: Protagon

Βράδυ Σαββάτου, Απρίλιος 2013. Ο Ζεράρ Πικέ παραχωρεί τη θέση του στον Ερίκ Αμπιντάλ στο 70ο λεπτό του αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Μαγιόρκα (φωτ. κάτω). Ορθιοι στις κερκίδες του Καμπ Νόου οι φίλοι της Μπαρτσελόνα τον αποθεώνουν συγκινημένοι σε ένα standing ovation που λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν απολαύσει στην καριέρα τους.

Μετά από 405 ημέρες απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους (τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της Μπάρτσα

ήταν στις 26 Φεβρουαρίου 2012 με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης) λόγω καρκίνου που εμφάνισε στο ήπαρ και περίπου έναν χρόνο μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης στην οποία υποβλήθηκε, ο Αμπιντάλ πατούσε και πάλι το χορτάρι του Καμπ Νόου.

Στο τέλος της αναμέτρησης ο διεθνής γάλλος αμυντικός σήκωσε τη φανέλα του για να πει ευχαριστώ στον ξάδελφό του από τον οποίο προήλθε το μόσχευμα (φωτογραφία κάτω).

«Ευχαριστώ στον ξάδελφό μου. Το 13», έγραφε το μπλουζάκι που φορούσε κάτα από τα κυανέρυθρα. «Η ταν μία μοναδική στιγμή η επιστροφή μου, θέλω να ευχαριστήσω τον ξάδελφό μου. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν τώρα εδώ», τόνισε στις δηλώσεις του στέλνοντας μήνυμα σε όλους όσοι έχουν επιβιώσει από κάποια μορφή καρκίνου ή δίνουν μάχη κατά της αρρώστιας.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης που βρήκε τη Μπαρτσελόνα θριαμβεύτρια με 5-0 επί της Μαγιόρκα, οι συμπαίκτες του δεν έχασαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την επιστροφή του Αμπιντάλ στα γήπεδα μέσω μηνυμάτων που ανέβασαν στο Twitter.

Hoy el resultado no importa, lo importante tiene nombre y apellido, Monsieur Eric Abidal!!! UN EJEMPLO pic.twitter.com/cOAuhAePrH

— Thiago Alcantara (@Thiago6) April 6, 2013

Gran victoria del equipo 5-0 vs Mallorca y grande Abi!!! Muy contento una noche más en el Camp Nou! #ViscaElBarça! pic.twitter.com/VO4eye07Db

— Marc Bartra (@MarcBartra) April 6, 2013

Σήμερα όμως αποκαλύπτεται ότι δότης δεν ήταν ο ξάδελφός του ή κάποιος άλλος συγγενής του, αλλά ότι το ήπαρ που του έσωσε τη ζωή, προήλθε από τον σκοτεινό κόσμο της παράνομης διακίνησης οργάνων!

Μεσολαβητής, ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, που βρίσκεται στη φυλακή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η εφημερίδα «El Conifdencial» παρουσίασε μία σειρά από αποκαλυπτικούς και συνάμα ανατριχιαστικούς διαλόγους, από τους οποίους φέρεται να προκύπτει ότι ο πρώην άσος του Ολυμπιακού (στο βίντεο κάτω το «ερυθρόλευκο» αντίο στον Γάλλο) γνώριζε ότι το μόσχευμα δεν προερχόταν από συγγενή του, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο αν ήξερε ότι αποτελούσε προϊόν εμπορίας οργάνων.

Σοκαρισμένη η ισπανική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις, την ώρα που οι δικηγόροι του Ροσέλ αρνούνται τα πάντα.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες όμως, είναι αποκαλυπτικές:

20 Απριλίου 2017, ώρα 15:58

Ροσέλ: Ναι, ναι.

Άγνωστος:… Και τότε εμφανίστηκε ο Μπάρτο (Μπαρτομέου).

Ροσέλ: Χμ.

Άγνωστος: Και μου λέει: «Γαμώτο, τι μαλάκας!». Και του λέω: «Όχι, όχι. Θα δούμε. Σάντρο, θα κινηθεί εναντίον μας. Σε αυτόν τον τύπο δώσαμε ένα ήπαρ παράνομα». Και είπαμε σε όλους ότι ήταν του ξαδέρφου του. Ότι ήταν ξάδερφός του! Ας του πληρώσουμε τα δύο χρόνια του συμβολαίου που του απέμεναν».

Ροσέλ: Ναι, ναι, ναι.

27 Aπριλίου 2017, ώρα 15:58

Χουάνχο: Άκου… Σήμερα είχα μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Αμπιντάλ, είναι μαλάκας, είναι μαλάκας.

Ροσέλ: Μεγάλος μαλάκας! Του σώσαμε τη ζωή!

Χουάνχο: Ναι, ναι… Όχι, όχι και ακόμα λέει ότι εσύ είπες ψέματα λέγοντας για τον φίλο σου, τον φίλο σου.

Ροσέλ: Το ίδιο κάνει.

Χουάνχο: Ο φίλος σου που…

Ροσέλ: Το ίδιο κάνει.

Χουάνχο: Ο φίλος σου που σε αγαπάει, που σε αγαπάει τόσο πολύ. Εγώ δεν τον αγαπώ. Εσένα σε εκτιμά επειδή…

Ροσέλ: Το ίδιο κάνει.

Χουάνχο: Αν όχι, δεν θα είχε κάνει αυτό που έκανε για σένα.

Ροσέλ: Ναι.

Χουάνχο: «Όχι, όλα είναι ψέματα». Και είπα: «Λοιπόν, κοίτα, Άμπι, αυτό είναι… Θα σου εξηγήσω».

28 Απριλίου 2017, ώρα 17:19

Χουάνχο: Ο Αμπιντάλ είναι μαλάκας. Μου είπε ότι είπε στον φίλο μου ότι του συμπεριφέρθηκε άσχημα. Του είπα: «Κοίτα, Άμπι, αν είσαι εδώ και μιλάς είναι επειδή έχεις καινούργιο συκώτι. Το καταλαβαίνεις; Μου απάντησε πως όχι. Λοιπόν, αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν καταλαβαίνεις τίποτα από τη ζωή.

(Η κλήση διεκόπη για λίγο)

28 Απριλίου 2017, ώρα 17:22

Ροσέλ: Είμαι στη Βολιβία.

Χουάνχο: Είπα στον Αμπιντάλ: «Αν είσαι τώρα εδώ και μιλάς μαζί μου είναι επειδή κάποιος αγόρασε για σένα ένα συκώτι».

The post Σοκ! Από παράνομο εμπόριο οργάνων το συκώτι του Αμπιντάλ! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα