Την απομάκρυνση του Ζάκερμπεργκ από το Facebook ζήτησαν επενδυτικά fund!

Την ώρα που πληθαίνουν οι ειδήσεις για τα κενά ασφαλείας στο Facebook και την πολιτική παραχώρησης ευαίσθητων δεδομένων σε τρίτους, φουντώνει και η συζήτηση για στενότερο έλεγχο του κοινωνικού δικτύου.

Ακόμη μάλιστα και για την απομάκρυνση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ από την ηγεσία της επιχείρησης.

Αυτό ζητούν – περισσότερο συμβολικά παρά ουσιαστικά – κρατικά funds τα οποία διαθέτουν

μετοχές στην Facebook Inc. Και υποστηρίζουν την απομάκρυνση του CEO της εταιρείας.

Την πρόταση είχε καταθέσει αρχικά το hedge fund Trillium Asset Management, ωστόσο πλέον το στηρίζουν οι υπουργοί Οικονομικών των τριών Πολιτειών (Ιλινόι, Ρόουντ Αϊλαντ, Πενσυλβάνια), καθώς και ο αρμόδιος επί των οικονομικών αξιωματούχος της πόλης της Νέας Υόρκης.

Ο Σεθ Μαγκαζίνερ από το Ρόουντ Αϊλαντ, δήλωσε ότι με αυτή ελπίζει ότι θα τονίσει τη σημασία των προβλημάτων του Facebook και θα ενθαρρύνει την εταιρεία να επικεντρωθεί στην επίλυσή τους. Η νέα πρόταση θα συζητηθεί στην ετήσια συνάντηση των μετόχων του Facebook τον Μάιο του 2019 και θα ζητηθεί από το συμβούλιο να ορίσει έναν ανεξάρτητο πρόεδρο του συμβουλίου για να βελτιώσει την εποπτεία της εταιρείας.

Στην πράξη δεν πρόκειται να απομακρυνθεί ο Ζάκερμπεργκ από τη θέση του, καθώς έχει τον έλεγχο μετοχών κλάσης Β, η κάθε μία εκ των οποίων έχει δεκαπλάσια δύναμη ψήφων σε σχέση με τις κοινές μετοχές της εταιρείας.

Συνολικά ο 34χρονος δισεκατομμυριούχος Μαρκ Ζάκερμπεργκ ελέγχει το 59,9% του συνόλου των μετοχών.

Σημειώνεται ότι η μετοχή του Facebook έχει υποχωρήσει κατά 27% από τον Ιούλιο, όταν η εταιρεία παρουσίασε μειωμένο ρυθμό αύξησης εσόδων σε σχέση με τον αναμενόμενο.

The post Την απομάκρυνση του Ζάκερμπεργκ από το Facebook ζήτησαν επενδυτικά fund! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα