Τζίντζερ ή πιπερόριζα: το νοστιμότατο...φάρμακο

της Αγλαΐας ΚρεμέζηΠαλιότερα στην Ελλάδα είχαμε μόνο ξερό και κοπανισμένο τζίντζερ, σήμερα όμως στα σουπερμάρκετ θα βρείτε και φρέσκες ρίζες, που θυμίζουν τα ριζώματα της καλαμιάς. Το τριμμένο, φρέσκο τζίντζερ ταιριάζει σε κρύες σούπες, δίνει νοστιμιά σε μαρινάδες για κρέας και κοτόπουλο και ευχάριστη πιπεράδα σε μαρμελάδες και κομπόστες. Το ξερό τζίντζερ δεν αντικαθιστά το φρέσκο. Έχει άλλη γεύση.
Keywords
Τυχαία Θέματα