Βερβεσός και Αναστασόπουλος θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΔΣΑ

Ο Δημήτρης Βερβεσός και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου ΑθηνώνQ θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 3 και τη Δευτέρα και 4 Δεκεμβρίου.

Την αναμέτρηση χαρακτήρισε η υψηλή αποχή που έφτασε το 44,58%, καθώς από τους 20.990 εγγεγραμμένους δικηγόρους ψήφισαν μόνο οι 11.633. Βρέθηκαν 10.816 έγκυρα, 384 άκυρα και 428 λευκά.

Τα τελικά αποτελέσματα από την καταμέτρηση έχουν ως εξής:

Δημήτριος Βερβεσός 25,75%

Δημήτριος Αναστασόπουλος

17,42%

Φώτιος Κωτσής 9,69%

Παναγιώτης Περάκης 8,08%

Θεμιστοκλής Σοφός 7,86%

Χριστίνα Κουντούρη 5,88%

Νικόλαος Δαμασκόπουλος 5,35%

Παναγιώτης Γαλετσέλης 5,33%

Αγγελος Βρεττός 4,96%

Βασίλειος Βραχιώτης 3,75%

Θεόδωρος Μαντάς 3,49%

Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου 2,44%

Σε δηλώσεις του, ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος είχε υπάρξει και στο παρελθόν πρόεδρος του ΔΣΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και ξεκάθαρο.

» Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από κομματικές επιλογές και διαχωριστικές γραμμές. Τα προβλήματα μας δεν έχουν χρώμα. Η λύση τους απαιτεί γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αναστασόπουλος επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Οι σημερινές αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα.

» Ευχαριστώ θερμά κάθε ένα από τους χιλιάδες δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο αγώνα. Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά «ναι» στην ανανέωση. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας».

Μάχη ψήφο-ψήφο στη Θεσσαλονίκη

Ο Χρήστος Ράπτης και ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας θα διεκδικήσουν σε μία εβδομάδα την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.

Ο πρώτος -επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία»- συγκέντρωσε ποσοστό 17,40 % (606 ψήφους), ενώ ο δεύτερος -επικεφαλής του συνδυασμού «Η δικηγορία ΜΠΡΟΣΤΑ»- έλαβε ποσοστό 17,14% (597 ψήφους). Χαρακτηριστικό είναι ότι η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε μόνο με την καταμέτρηση και του τελευταίου εκλογικού τμήματος.

The post Βερβεσός και Αναστασόπουλος θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΔΣΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα