21 τροφές για υγιή καρδιά

Η υγεία της καρδιάς περνάει από τη διατροφή μας. Η υγιεινή διατροφή (μαζί με την άσκηση) μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά αποτρέποντας καρδιαγγειακές παθήσεις. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους το «κλειδί» βρίσκεται στην αύξηση της κατανάλωσης τροφών που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια Ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες και το σκουμπρί, είναι οι πρωταγωνιστές των υγιεινών τροφών για την καρδιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχουν άφθονες
ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που όπως προκύπτει από μελέτες, μειώνουν τον κίνδυνο αρρυθμίας (ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό) και αθηροσκλήρωσης (συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες), ενώ συμβάλλουν και στη μείωση των τριγλυκεριδίων (λίπος στο αίμα). Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση ψαριών και κατά προτίμηση λιπαρών ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να πάρετε ως συμπληρώματα διατροφής ιχθυέλαια πλούσια σε ωμέγα-3, αν και μπορεί να μην έχουν τα ωμέγα-3 DHA και EPA που βρίσκονται ειδικά στα λιπαρά ψάρια. Πλιγούρι βρώμης Το πλιγούρι […]
Keywords
Τυχαία Θέματα