Tσουρέκι-μουσακάς: Η πρωτότυπη δημιουργία που έκανε θραύση το φετινό Πάσχα

Όσοι λατρεύουν το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι σίγουρα θα ξαφνιαστούν με τη δημιουργία ενός αλμυρού τσουρεκιού που έφτιαξε το οικογενειακό αρτοποιείο της κ. Ελένης Τσουρλή-Καλλίδου το φετινό Πάσχα. Τι γίνεται όταν αντί για μαστίχα έχουμε κιμά και αντί για μαχλέπι, γραβιέρα και μελιτζάνα; Τότε, σύμφωνα με την κ. Καλλίδου, έχουμε το τσουρέκι-μουσακά, που φέτος το Πάσχα εξέπληξε ευχάριστα πολλές νονές στη Θεσσαλονίκη.
«Το τσουρέκι μουσακάς είναι μοναδικό σε ολόκληρο το πλανήτη. Ήταν η ιδέα μου για το φετινό Πάσχα», αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αρτοποιός. Εξηγεί πως «η ζύμη είναι μπριος, είναι ουδέτερη και ταιριάζει και σε γλυκό και σε αλμυρό, ενώ μέσα στο τσουρέκι βάζουμε την μπεσαμέλ γραβιέρα, μελιτζάνα και κιμά και από πάνω ρίχνουμε έξτρα γραβιέρα. Μπαίνει στον φούρνο και σε λίγα λεπτά το τσουρέκι- μουσακάς είναι έτοιμο». To τσουρέκι που έκανε τη διαφορά Η πρωτότυπη αυτή γαστρονομική πρόταση βρήκε θερμούς υποστηρικτές το φετινό Πάσχα και όπως εξηγεί η αρτοποιός, πολλοί καταναλωτές επέλεξαν να δώσουν, αντί για […]
Keywords
Τυχαία Θέματα