Φιστίκια Αιγίνης: Τα εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία

Τα φιστίκια είναι γεμάτα με σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως: κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Μια μερίδα φιστίκια, δηλαδή περίπου 30 γραμμάρια (ή 50 φιστίκια), είναι μια τέλεια επιλογή για υγιεινό σνακ. Αν και τα φιστίκια αναφέρονται συνήθως ως ξηροί καρποί, είναι σπόροι από τους καρπούς της φιστικιάς. Αν θέλετε να μάθετε τα διατροφικά στοιχεία των φιστικιών, τα οφέλη τους, τρόπους να τα απολαύσετε,
αλλά και το ποιος πρέπει να αποφεύγει την κατανάλωσή τους, τότε διαβάστε παρακάτω όλες τις πληροφορίες, όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα «Very Well Health». Διατροφικά στοιχεία των φιστικιών Αιγίνης Τα φιστίκια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Μια μερίδα φιστικιών περίπου 30 γραμμαρίων (50 φιστίκια) περιέχει: θερμίδες: 159, λιπαρά: 12,8 γραμμάρια, πρωτεΐνη: 5,73 γραμμάρια, υδατάνθρακες: 7,71 γραμμάρια, φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια, ασβέστιο: 29,8 χιλιοστόγραμμα (mg), σίδηρος: 1,11 χιλιοστόγραμμα, μαγνήσιο: 34,3 χιλιοστόγραμμα, φώσφορος: 139 χιλιοστόγραμμα, κάλιο: 289 χιλιοστόγραμμα, βιταμίνη C: 1,59 χιλιοστόγραμμα, φυλλικό οξύ: 14,5 μικρογραμμάρια (mcg). Ενώσεις φιστικιού Οι βιοδραστικές ενώσεις είναι χημικές ουσίες […]
Keywords
Τυχαία Θέματα