Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Υλικά 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια σε λεπτές φέτες 5 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. σ. βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 φλ. τσαγιού κρασί πόρτο 900 γρ. ζωμό βοδινού κρέατος 1/2 κ. γλ. πιπέρι 1/4 κ. γλ. αλάτι Φέτες ψωμιού από γαλλική μπαγκέτα ψωμιού 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere ή ελβετικό τυρί Εκτέλεση Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι και βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 10-13 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά,
μέχρι να ροδίσουν βαθιά, 30- 40 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Ανακατέψτε το κρασί και φέρτε το σε βρασμό -μαγειρέψτε μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέστε το ζωμό, το πιπέρι και το αλάτι και επαναφέρετε σε βρασμό. Μειώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε, σκεπασμένα, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 1 ώρα. Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας […]
Keywords
Τυχαία Θέματα