Γιατί αυξάνονται οι καύσεις μας τον χειμώνα;

Καθώς ο χειμώνας προχωράει και η θερμοκρασία πέφτει, το σώμα μας αλλάζει μεταβολικό ρυθμό, καίγοντας περισσότερες θερμίδες για να καταπολεμήσει το κρύο. Ένας πρωταρχικός παράγοντας που συμβάλλει στην καύση θερμίδων το χειμώνα είναι ο έμφυτος μηχανισμός θερμορύθμισης του σώματος. Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κατακόρυφα, το σώμα μας προσπαθεί να διατηρήσει μια θερμοκρασία γύρω στους 36.6℃. Για να επιτευχθεί αυτό, ο μεταβολικός ρυθμός επιταχύνεται και καίγονται περισσότερες θερμίδες για την παραγωγή της απαραίτητης για την επιβίωση θερμότητας. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως θερμογένεση, συμβαίνει μέσω
της ενεργοποίησης του καφέ λιπώδους ιστού (BAT) ή καφέ λίπους, ο οποίος ειδικεύεται στην καύση θερμίδων για την παραγωγή θερμότητας. Το καφέ λίπος είναι πλούσιο σε μιτοχόνδρια, κυτταρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή ενέργειας. Όταν εκτίθεται στο κρύο, το καφέ λίπος γίνεται πιο ενεργό, καταναλώνοντας την αποθηκευμένη ενέργεια με τη μορφή θερμίδων για την παραγωγή θερμότητας. Αυτό όχι μόνο βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας αλλά συμβάλλει και στην επιπλέον θερμιδική δαπάνη που […]
Keywords
Τυχαία Θέματα