Γιατί φτιάχνουμε κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα

Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής χριστουγεννιάτικης παράδοσης είναι φυσικά η απόλαυση των γλυκών λιχουδιών –κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες– που στο μυαλό των περισσότερων έχουν συνδυαστεί άρρηκτα με την εορταστική περίοδο. Ένα από τα «εθνικά γλυκά» των Χριστουγέννων, οι κουραμπιέδες, έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες, με τα νοικοκυριά της χώρας να προμηθεύονται τις καλύτερες πρώτες ύλες ώστε να τους παρασκευάσουν
σπιτικά και άλλα απλώς να βρίσκονται προς αναζήτηση των καλύτερων σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Κουραμπιές: Η ετυμολογία της λέξης- Ποια τα βασικά συστατικά του Η λέξη κουραμπιές στην τουρκική ετυμολογία προέρχεται από τη ρίζα «kuru» (ξηρό) και «biye» (μπισκότο), ενώ έχει αραβικές ρίζες, καθώς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Περσία τον 7ο αιώνα, λίγο αφότου η χρήση της ζάχαρης έγινε σχετικά κοινή στην περιοχή. Στην ουσία πρόκειται για ένα στρογγυλό μπισκότο βουτύρου με κομμάτια αμύγδαλου μέσα και εξωτερικά επικαλυμμένο με ζάχαρη άχνη. Και ενώ υπάρχουν πολλές συνταγές για κουραμπιέδες με διάφορα συστατικά όπως ροδόνερο, ανθόνερο, βανίλια, λικέρ πικραμύγδαλου κ.α., το […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστούγεννα,christougenna