Γιατί πρέπει πάντα να ξεπλένετε το καρπούζι και το πεπόνι πριν τα κόψετε

Η συνήθης πρακτική λέει ότι όταν αγοράζετε ένα πεπόνι ή ένα καρπούζι, το τοποθετείτε απευθείας στο ψυγείο έτσι ώστε να παγώσει και να το απολαύσετε όπως ακριβώς του αξίζει. Όπως επιβεβαιώνει, όμως, το CDC, ακόμη και όταν δεν καταναλώνετε τη φλούδα τους, τα φρούτα μπορεί να μολυνθούν αν δεν ξεπλυθούν σωστά. Το Reader’s Digest συμφωνεί, σημειώνοντας ότι τροφιμογενή παθογόνα όπως η σαλμονέλα και η λιστέρια μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από το εξωτερικό τμήμα των φρούτων στο εσωτερικό, όπου βρίσκεται το βρώσιμο μέρος, αν δεν τηρούνται οι κατάλληλες τεχνικές καθαρισμού. «Οι πελάτες μου εκπλήσσονται
όταν τους λέω να πλένουν τα πεπόνια πριν τα κόψουν -και να αποφεύγουν τα προ-κομμένα πεπόνια», δήλωσε στο Reader’s Digest η συγγραφέας και διαιτολόγος- διατροφολόγος Lauren Manaker. «Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται αμέσως να πλύνουν τη φλούδα των πεπονιών και των καρπουζιών τους πριν τα κόψουν, επειδή τρώνε μόνο το εσωτερικό». Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε και να ξεπλύνετε τα πεπόνια και τα καρπούζια Ποιος είναι, λοιπόν, […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί πρέπει πάντα να ξεπλένετε το καρπούζι και το πεπόνι πριν τα κόψετε,