Η καλύτερη συνταγή για σπιτικό ψωμί χωρίς αρτοποιητή

Θέλεις φρέσκο ψωμί, χωρίς συντηρητικά και διογκωτικά και χωρίς κάποια ειδική συσκευή; Σου έχουμε την καλύτερη συνταγή. Προετοιμασία: 2 ώρες και 25 λεπτά Ψήσιμο: 35 λεπτά Αναμονή: 1 ώρα. Υλικά Για 1 μεγάλο καρβέλι του 1 κιλού και 2 μικρότερα των 500 γραμμαρίων (ή αν θέλεις 4 των 500 γραμμαρίων) θα χρειαστείς: 750γ.σκληρό αλεύρι + λίγο παραπάνω για πασπάλισμα 2 κ.σ αλάτι 15γ.φρέσκια μαγιά η 2 κ.σ ξερή μαγιά 2 ποτήρια χλιαρό νερό λίγο λάδι για να αλείψουμε μπολ και φόρμες Εκτέλεση Κοσκινίζετε το μισό αλεύρι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ
και προσθέτετε το μισό αλάτι. Τρίβετε τη μαγιά με τα δάχτυλά σας μέσα σε ένα μπολ και ρίχνετε 4κ.σ χλιαρό νερό. Ζυμώνετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας μέχρι να μαλακώσει. Ανοίγετε μια τρύπα στο αλεύρι και ρίχνετε μέσα σιγά σιγά το μείγμα της μαγιάς μαζί με το υπόλοιπο νερό. Πλάθετε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί το ζυμάρι. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε σε […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η καλύτερη συνταγή για σπιτικό ψωμί χωρίς αρτοποιητή,