«Καμπανάκι» μέσα στη Σαρακοστή – Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στα τρόφιμα

Τον κώδωνα του κινδύνου λόγω Σαρακοστής κρούουν οι ειδικοί στους καταναλωτές, καλώντας τους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις αγορές τους. Στην περίπτωση, δε, που διαπιστώσουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων τροφίμων τους καλούν να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές. Οι αρμόδιοι από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στο Ρέθυμνο, με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, ενημερώνουν τους πολίτες-καταναλωτές με χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για
κάθε προμήθεια θαλασσινών, τονίζοντας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «επιστρατεύουμε όλη την προσοχή μας». «Τα θαλασσινά, γενικά, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Η οσμή και η εξωτερική όψη τους είναι τα πιο σταθερά χαρακτηριστικά, για να κρίνουμε την καταλληλότητά τους. Πρέπει να ελέγχουμε, πάντα, το βάρος των προϊόντων, όταν τα αγοράζουμε, να τα ζυγίζουμε και αλλού. Επειδή διάφορα είδη θαλασσινών διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους, π.χ. χταπόδια – μοσχιοί, μπαρμπούνια- κουτσομούρες, πρέπει να προσέχουμε καλά τις επιγραφές και σημάνσεις, που αναγράφουν τις πληροφορίες του είδους, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα παραπλάνησης». […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμπανάκι, Σαρακοστής –,kabanaki, sarakostis –