Μαγειρική σόδα: Τα υποκατάστατα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη θέση της

Η μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο) είναι ένα χημικό αντιπηκτικό, που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται στα αρτοσκευάσματα για να τα φουσκώσει. Πώς λειτουργεί; Δεδομένου ότι η μαγειρική σόδα είναι βάση, ενεργοποιείται όταν συνδυάζεται με ένα οξύ. Θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότερες συνταγές που απαιτούν μαγειρική σόδα απαιτούν, επίσης, ένα ή περισσότερα όξινα συστατικά (όπως βουτυρόγαλα, χυμό λεμονιού ή ζάχαρη). Η χημική αντίδραση που προκύπτει από αυτή την ενεργοποίηση
δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προκαλεί το φούσκωμα της ζύμης ή του ζυμαριού. Τεχνικά, μπορείτε να παραλείψετε τη μαγειρική σόδα σε ορισμένες συνταγές (όπως τα μπισκότα σοκολάτας ή τις τηγανίτες) σε περίπτωση ανάγκης, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι το τελικό προϊόν σας δεν θα είναι τόσο ελαφρύ και αφράτο όσο προβλέπεται στη συνταγή. Εκτός αν δεν έχετε άλλη επιλογή, θα πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε ένα υποκατάστατό της. Άλλα αρτοσκευάσματα που βασίζονται περισσότερο στο φούσκωμα -όπως κέικ, μάφινς και ψωμιά– δεν μπορούν να παρασκευαστούν χωρίς μαγειρική σόδα ή μια αποδεκτή εναλλακτική λύση. Υποκατάστατα μαγειρικής […]
Keywords
Τυχαία Θέματα