Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Υλικά 750 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 6 κ. σ. βούτυρο 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι Το χυμό από 1/2 λεμόνι 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 1/3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος Αλάτι και πιπέρι για γεύση 1 πακέτο κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη 1 αυγό, χτυπημένο Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί. Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και ανακατεύοντας περιστασιακά, αφήστε να
σιγοβράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά των μανιταριών. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το θυμάρι και σιγοβράστε 2 λεπτά. Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι η σάλτσα […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μανιταρόπιτα,manitaropita