Μοσχαράκι στιφάδο

Υλικά 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες 1/2 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί 2 κ. σ. βούτυρο 2 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο 1/4 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα 1/4 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο 1 κ. γλ. λευκή ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού 450 γρ. ντομάτες σε κύβους 1/2 φλ. τσαγιού νερό Εκτέλεση Ζεστάνετε το 1/2 του βουτύρου και το 1/2 της πρώτης κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά. Σοτάρετε το 1/2 των κύβων μοσχαριού από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο βούτυρο, το ελαιόλαδο και το μοσχαρίσιο κρέας. Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι που έχει απομείνει στο τηγάνι και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά -αφαιρέστε από το τηγάνι. Ρίξτε μέσα το […]
Keywords
Τυχαία Θέματα